Islamska zajednica: Napad na verski objekat u Borči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska zajednica: Napad na verski objekat u Borči

BEOGRAD -

Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da je u ranim jutarnjim satima nepoznata grupa huligana napala verski objekat u beogradskom naselju Borča u opštini Palilula i da su tom prilikom polupani prozori na ulaznoj strani.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je pokušano provaljivanje ulaznih vrata te izazivanje požara paljenjem automobilskih guma ispred objekta.

Širenje požara, kako se navodi, sprečili su vernici sa lokalnim imamom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su došli na jutarnju molitvu oko 4.30 časova.

Osim značajne materijalne štete u ovom incidentu nije bilo povređenih, navodi se u saopštenju.

"Islamska zajednica Srbije ovom prilikom najoštrije osuđuje huliganski čin napada na nevinu bogomolju islamske zajednice i očekuje hitnu i neodložnu akciju nadležnih istražnih i sudskih organa u cilju otkrivanja i kažnjavanja izvršilaca ovog gnusnog čina", saopštio je Rijaset koji poručuje da verski objekti predstavljaju ceo narod i napad na njih je ekvivalentan napadu na celu zajednicu, te stoga oni ne smeju biti predmet iživljavanja huligana.

"Napadače na verske objekte u kojima se uči i iz kojih se širi verska tolerancija i ljubav prema čoveku treba sankcionisati odgovarajućim kaznama kako se ovakva nedela ne bi ponavljala", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska zajednica: Napad na verski objekat u Borči

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2011

Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da je u ranim jutarnjim satima nepoznata grupa huligana napala verski objekat u beogradskom naselju Borča u opštini Palilula i da su tom prilikom polupani prozori na ulaznoj strani. U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je pokušano provaljivanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napad na islamski verski objekat u Borči

Izvor: RTS, 05.Sep.2011

Grupa huligana napala verski objekat u Borči, saopštio Rijaset Islamske zajednice Srbije. Huligani razbili prozor, pokušali da provale ulazna vrata i zapalili automobilske gume ispred objekta. ..Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da je u ranim jutarnjim satima nepoznata grupa huligana...

Nastavak na RTS...

HULIGANI RAZBILI PROZORE NA DŽAMIJI U BORČI

Izvor: Kurir, 05.Sep.2011

BEOGRAD - Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da je u ranim jutarnjim satima nepoznata grupa huligana napala verski objekat u beogradskom naselju Borča u opštini Palilula i da su tom prilikom polupani prozori na ulaznoj strani...U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je pokušano...

Nastavak na Kurir...

Napad na manjinu

Izvor: Danas, 05.Sep.2011

Nepoznati počinioci pokušali su juče da provale u džamiju u beogradskom naselju Borča i izazovu požar u ovom objektu Islamske zajednice Srbije, saopšteno je iz Rijaseta. Kako se navodi u saopštenju Islamske zajednice Srbije polupani su prozori na ulaznoj strani džamije, a napadači su pokušali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.