Isključen analogni signal u Somboru, Subotici i Kikindi

Izvor: Radio 021, 08.Maj.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključen analogni signal u Somboru, Subotici i Kikindi

Predajnici za analogni televizijski signal u zonama Subotice, Sombora i Kikinde su isključeni i prešlo se na digitalno emitovanje TV signala, saopštilo je javno preduzeće Emisiona tehnika.

Na taj način, svim stanovnicima u tom delu Vojvodine omogućene su brojne pogodnosti u gledanju televizijskog programa, poput besplatnog kvalitetnog signala bez smetnji u slici, odloženog gledanja emisija, mogućnost izbora prevoda i titlovanje sadržaja.

"Veoma smo ponosni što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je i region Subotice prešao u digitalnu eru emitovanja, kao i što se čitav proces digitalizacije u Srbiji odvija prema predviđenim planovima i u roku", rekao je vršilac dužnosti direktora Emisione tehnike Branko Gogić.

Stanovnici pograničnih oblasti u ovom delu Srbije imaju veoma značajnu pogodnost da mogu da gledaju programe iz susedne Mađarske, Hrvatske i Rumunije, i obrnuto, stanovnici ove tri države, koji žive blizu granice sa Srbijom imaće dostupne programe iz naše države.

Emisiona stanica "Crveno Selo" će omogućiti gledanje digitalne televizije, na 40 kanala, za oko 300.000 građana Subotice i gradova Kanjiža, Senta, Bačka Topola, Čanatavir, Bajmok, Mali Iđoš, Palić. To je jedna od najkompleksnijih emisionih stanica, karakteristična po tome što ima najviši antenski stub u Srbiji od 220 metara, a na njemu je, za potrebe digitalne televizije, montiran jedan od najvećih i najmodernijih antenskih sistema u Srbiji, sa 12 spratova antena.

Gašenje analognog signala počelo je 15. aprila u Vršcu. Prema rasporedu na isključivo emitovanje digitalnog TV sistem preći će stanica "Crveni Čot" na Fruškoj gori 18. maja, "Avala" 25. maja, "Rudnik-Crni vrh", "Tupižnica", "Tornik-Ovčar", "Deli Jovan", 1. juna i "Besna kobila", "Jastrebac", "Kopaonik", "Cer-Maljen", 15. juna.

Kompletan završetak procesa digitalizacije je planiran do 17. juna, kada će 95 odsto Srbije biti pokriveno digitalnim signalom kako je i propisano Ženevskom konvencijom, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.