Iscurilo 900 kubika nafte

Izvor: B92, 13.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iscurilo 900 kubika nafte

Naftovod (FoNet, arhiv)

Pančevo -- Juče kod Jabuke iscurilo 900 kubika nafte, nema opasnosti po građane, kažu u MUP. Preduzeće "Transnafta" saniralo oštećenje.

Do ispuštanja nafte iz cevovoda preduzeća "Transnafta" u selu Jabuka kod Pančeva došlo je usled bušenja podzemnog cevovoda, kako se pretpostavlja, zbog krađe, utvrdila je inspekcija Ministarstva za zaštitu životne sredine. Istražni sudija je potvrdio da su u blizini naftne mrlje pronađeni levak,metalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bure i čekić, koji su kako se pretpostavlja korišćeni za krađu nafte.

Policija je završila uviđaj, a za počiniocima se još traga.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, lokacija na kojoj je došlo noćas do ispuštanja nafte je obezbeđena, a zagađeno zemljište otkopano.

Preduzeće "Transnafta" je saniralo oštećenje na magistralnom naftovodu i Rafinerija može da nastavi kontinuirano da radi, rekla je Tanjugu portparolka tog preduzeća Maja Lončar.

Količina zagađenog zemljišta biće poznata nakon objavljivanja rezultata istrage, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

Načelnik Sektora MUP za zaštitu i spasavanje Predrag Marić je izjavio danas ranije za B92 da je iscurilo oko 900 kubika nafte, što je ekvivalent sa 30 cisterni za prevoz nafte. "Ventili su zatvoreni, i nema opasnosti za građane jer taj deo naftovoda ne prolazi kroz naseljena mesta. Šteta je procenjena na 42 miliona dinara", rekao je Marić. Ekipe MUP-a obezbeđuju mesto.

Šef odseka za zaštitu i spasavanje Pančeva Saša Dimitrijević izjavio juče je za B92 da je izlivanje privremeno sanirano i nafta ne curi, a od iscurele količine nema opasnosti po okolinu i stanovništvo.

"Mi smo dobili dojavu da je došlo do prelivanja nafte na naftovodu 'Trans nafte'. Dojavljeno nam je da se to nalazi u ataru naseljenog mesta Jabuka na udaljenosti od nekih 6 km od Jabuke. Policijska uprava Pančevo i dežurni istražni sudija i dežurni opštinski javni tužilac uradili su svoj uviđaj”, rekao je Dimitrijević.

Portparolka Policijske uprave u Pančevu Tanja Dakić je kazala da je do izlivanja nafte verovatno došlo zbog pada pritiska u cevovodu u odnosu na spoljni pritisak, i dodala da je moguće da se nafta izlivala nekoliko dana.

Curenje je otkriveno sinoć i od tada se na licu nalazi vatrogasna jedinica, koja će tu ostati do uklanjanja kvara i potpunog saniranja štete.

Na mesto izlivanja su odmah izašli republički insperktori Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, a uzroci tog akcidenta biće poznati nakon završetka istrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trans nafta: Naftovod nasilno probušen radi krađe

Izvor: Blic, 13.Sep.2008

Javno preduzeće "Trans nafta" iz Pančeva iz čijeg naftovoda je izcurelo oko 900 kubika nafte saopštilo je danas da je do toga došlo jer je naftovod nasilno probušen radi krađe.....Portparolka preduzeća Maja Lončar izjavila je agenciji Beta da je policija završila uviđaj i da je ustanovljeno...

Nastavak na Blic...

Trans nafta: Naftovod u selu Jabuci nasilno probušen

Izvor: Kurir, 13.Sep.2008

BEOGRAD, 13. septembra 2008. (Beta) - Javno preduzeće "Trans nafta" iz Pančeva iz čijeg naftovoda je izcurelo oko 900 kubika nafte saopštilo je danas da je do toga došlo jer je naftovod nasilno probušen radi krađe. Portparolka preduzeća Maja Lončar izjavila je agenciji Beta da je policija završila...

Nastavak na Kurir...

Saniran kvar na magistralnom naftovodu

Izvor: Kurir, 13.Sep.2008

BEOGRAD, 13. septembra (Tanjug) - Preduzeće "Transnafta" saniralo je danas oštećenje na magistralnom naftovodu u ataru sela Jabuka i Glogonja i Rafinerija može da nastavi kontinuirano da radi, rekla je Tanjugu portparol tog preduzeća Maja Lončar. Ranije danas Lončareva je rekla da će "Transnafta"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.