Imovine funkcionera – na čekanju

Izvor: Politika, Tanjug, 04.Feb.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovine funkcionera – na čekanju

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je juče da imovinske karte funkcionera i dalje pristižu, a da će naredne sedmice biti poznat konačan broj. Ona je rekla Tanjugu da će agencija sačekati do danas da pristignu sve prijave poslate poštom, koje su predate do ponedeljka, 1. februara, i imaju žig pošte zaključno sa tim datumom.

Ona je kazala i da će funkcionerima, koji nisu prijavili imovinu, agencija poslati dopis sa upozorenjem da je neprijavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << imovine krivično delo i dati dodatni rok od osam do 15 dana da dostave izveštaj.

Prema njenim rečima, funkcioneri koji imaju više funkcija do 1. aprila moraju da se izjasne koju će funkciju nastaviti da obavljaju. „Pre tog roka niko nije u eksplicitnom sukobu interesa. Agencija će u skladu sa ovlašćenjima unapred utvrditi koje kategorije nisu u sukobu, ukoliko se istovremeno obavljaju”, najavila je Markovićeva.

Ona je rekla da bi agencija mogla većem broju funkcionera da odobri nastavak bavljenja profesionalnim poslom, preduzetničkom ili nekom drugom samostalnom delatnošću, uz obavljanje određene funkcije. „Nama je sada cilj da prikupimo što više aktuelnih slučajeva, da vidimo čime se to ljudi bave, da ne izmišljamo toplu vodu i spiskove funkcija koje možda u realnom životu i ne postoje”, podvukla je Markovićeva.

Prema nekim procenama, u Srbiji ima oko 30.000 funkcionera koji su u obavezi da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu imovinske karte.

[objavljeno: 05/02/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imovinske karte i dalje pristižu

Izvor: B92, 04.Feb.2010

Beograd -- Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković kaže da imovinske karte funkcionera i dalje pristižu, a konačan broj biće poznat sledeće nedelje... Marković je rekla Tanjugu da će Agencija sačekati do sutra da pristignu sve prijave poslate poštom, koje su predate do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.