Imam Šefćet Krasnići pušten posle saslušanja

Izvor: Studio B, 04.Sep.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imam Šefćet Krasnići pušten posle saslušanja

Imam velike džamije Šefćet Krasnići pušten je posle saslušanja u prištinskoj policiji gde je priveden po nalogu tužilaštva, javio je prištinski portal Telegraf.

Imam Krasnići se, kako je saopštila policija, tereti za krivično delo "podstrekivanje mržnje" zbog netrpeljivosti prema različitim etničkim, verskim i nacionalnim elementima, a po clanu 147 Krivicnog Zakona Kosova.

Prištinski mediji su preneli i da je prilikom privođenja imama Krasnićija, po >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naredbi suda, pretreseno je i 10 objekata, od kojih dva NVO, jedna privatna kuća i sedam soba. U toku je i saslušanje nekoliko osoba koje se vezuju sa tim objektima, navela je policija.

Pretreseni su objekti u Prištini, Uroševcu, Gnjilanama, Peći i Prizrenu, a kao se navodi u saopštenju, pronađen je, i u elektronskoj formi, dokazni materijal povezan sa krivičnim delom.

Restauraciju velike dzamije realizovala je turska Agencija za međunarodni razvoj i saradnju - TIKA, na čemu je Tači, kako je na svečanosti otvaranja rekao, veoma zahvalan.

Tači je tada Erdogana, tadašnjeg premijera Turske nazvao "velikim bratom", podseća "Blic" na albanskom jeziku.

Velika Džamija u Prištini nosi ime sultana Mehmet Fatih, podsećaju prištinski mediji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen prvi imam džamije u Prištini

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2014

PRIŠTINA - Rano jutros je oko 6 sati kuća prvog imama džamije u Prištini Shefketa Krasnićija je pretresena i on je uhapšen, a zajedno s njim i još nekoliko osoba, javlja Express...Šefket Krasnići se tereti za poticanje radikalnih struja kao i za sadržaj svojih predavanja, kao profesor na Fakultetu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.