Izvor: B92, 17.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idriz Zećiri osuđen na 10,5 godina zatvora

Priština -- Kosovski Albanac Idriz Zećiri, optužen za ubistvo Crnogorca Jovana Kovačevića oktobra 1997. godine, osuđen je na 10,5 godina zatvora, kazao je u utorak Beti portparol UNMIK-a Andrea Anđeli. Kovačević je ubijen u kafiću "El Greko" u Ofenbahu, u Nemačkoj. Prema Anđelijevim rečima, jedan jugoslovenski sud je još 1998. optužio Zećirija za ubistvo.

"Zećiri je do kraja marta ove godine bio u zatvoru u Srbiji, iako mu prethodno nije suđeno", kazao je Anđeli. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zećiri je u martu prebačen u jedan zatvor na Kosovu, kada su u pokrajinu prebačeni i drugi zatvorenici iz Srbije, kazao je portparol UNMIK-a i dodao da je suđenje Zećiriju počelo u novembru. Istražitelji su tokom suđenja s Kosova otišli u Nemačku da ispitaju svedoke. Pošto je Zećiri već proveo pet godina u zatvoru, ostaje mu otprilike još toliko da odsluži kaznu, dodao je Anđeli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.