Identifikovane dve nove srpske žrtve stradale u Oluji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 14:38

Identifikovane dve nove srpske žrtve stradale u Oluji

U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, uz prisustvo članova porodice identifikovane su još dve žrtve srpske nacionalnosti stradale u akciji "Oluja", saopštila je danas Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Posmrtni ostaci su identifikovani metodom DNK analize, a eshumirani su na groblju u Ličkoj Jasenici i Kninu, navodi se u saopštenju.

Iz Komisije su naveli kako je i ovog puta srpskoj strani omogućen monitoring, te da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema podacima kojima raspolažu od 2001. do 2019. godine iz masovnih grobnica eshumirano više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti, a gotovo 1.000 lica je identifikovano i predato porodicama radi sahrane.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.