Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:26

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Stojanovića

Policajci u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su M. L. kao osumnjičenog za ubistvo S. S. na Novom Beogradu.
Sumnja se da je M. L. (1970) 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže na Novom Beogradu, gde je na automobil S. S. (1990) postavio improvizovanu eksplozivnu napravu, saopštio je MUP.

Tereti se da je eksplozivnu napravu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo.
Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv M. L. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije. 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je policajce koji su rasvetlili ubistvo. 
Stefanović je istakao da su ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave, navodi se u saopštenju.
Ministar je zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način – eksplozijom automobila.
Strahinja Stojanović je ubijen prošle sedmice u ekspoloziji automobila u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije.
Stojanović je preminuo ubrzo nakon eksplozije, dok državljanka Kolumbije nije zadobila teže povrede.
Ministar je podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.
"Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela", istakao je Stefanović, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.