INSPEKTORI UKRALI HEROIN?

Izvor: Kurir, 22.Apr.2011, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INSPEKTORI UKRALI HEROIN?

UŽICE - Bruka za MUP! Bivši načelnik kriminalističke policije u Užicu I. Š. i trojica inspektora I. V., Đ. S. i V. P. osumnjičeni su za nestanak 1,12 kilograma heroina iz depoa Policijske uprave Užice u kojima se drži zaplenjena droga.

UŽICE - Bruka za MUP!

Bivši načelnik kriminalističke policije u Užicu I. Š. i trojica inspektora I. V., Đ. S. i V. P. osumnjičeni su za nestanak 1,12 kilograma heroina iz depoa Policijske uprave Užice u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se drži zaplenjena droga.

Kako je potvrđeno u Višem sudu u Užicu, I. Š., I. V. i Đ. S., kojima je određen pritvor, terete se da su od 2004. do 2009. godine, u svojstvu službenih lica na poslovima suzbijanja krijumčarenja droge i narkomanije, pribavili sebi i jedan drugom imovinsku korist od oko 2,5 miliona dinara prisvajanjem zaplenjene droge.

- Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, dok se V. P., kome nije određen pritvor, tereti da kao šef službe opšteg kriminaliteta nije kontrolisao rad inspektora I. V. i Đ. S. - kaže naš sagovornik iz istrage.

U Policijskoj upravi Užice nisu hteli da komentarišu hapšenje kolega jer, kako je poručeno, slučaj je u nadležnosti Sektora unutrašnje kontrole iz Kragujevca, koji je na osnovu provere zaplenjenih narkotika konstatovao da nedostaje izvesna količina heroina.

Trojica od četvorice osumnjičenih inspektora od početka prošle godine novom sistematizacijom su raspoređena na druga radna mesta. Tako je I. Š. dobio posao u službi analitike, V. P. je radio kao inspektor u Požegi, a I. V. u Arilju.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.