Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u zatvor i da vrate novac od otkupa

BEOGRAD - Sudsko veće Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, kojem je predsedavao sudija Dušan Milenković, osudilo je juče Miloša Simovića i Aleksandra Simovića na po osam godina zatvora, a Vladimira Milisavljevića na sedam godina zbog učešća u otmicama Milorada Miškovića, vlasnika kompanije „Delta“, i Novosađanina Dragoslava Vukovića i Subotičanina Milenka Aleksića, koji je jedini pušten bez otkupa, pošto se ispostavilo da nema novca. Zbog podstrekavanja na otmicu Vukovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na tri godine zatvora osuđen je Nenad Opačić, a zbog iznude 14.000 nemačkih maraka od Saše Pešića, Milan Jurišić je osuđen na dve godine, a Nikola Bajić i Dušan Krsmanović na godinu i šest meseci, odnosno godinu i tri meseca. Veće je presudom braću Simović i Milisavljevića obavezalo da „Delta holdingu“, po njenoj pravosnažnosti, isplate 211.766.100 dinara, a Vukoviću 60 miliona dinara. Jurišić je obavezan da Pešiću isplati 424.000 dinara.

Optuženi nisu želeli da prisustvuju čitanju obrazloženja presude, već su, kao i njihove porodice - napustili sudnicu.

Branioci su juče u završnim rečima tražili su oslobađajuću presudu, dok je tužilac Danijela Janković tražila maksimalne kazne. Optuženi za otmicu Miškovića bili su i Mile Luković i Dušan Spasojević, koji su ubijeni tokom policijske akcije „Sablja“, 27. marta 2003. godine, pa je postupak protiv njih obustavljen.

Prema optužnici, članovi klana Mile Luković, braća Simović i Milisavljević su 9. aprila 2001. u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu kidnapovali Miškovića. Ovu otmicu navodno je planirao vođa klana Dušan Spasojević, koji ga je primorao da od zaposlenih u „Delti“ zatraži ukupno sedam miliona nemačkih maraka, na ime otkupa, posle čega je Mišković pušten.

Posle otmice Miškovića, zemunska grupa ubrzo je uhapšena u Parizu zbog posedovanja lažnih pasoša, a zatim su izručeni Srbiji po poternici koju je za njima izdala Srbija. Spasojević je u Okružnom zatvoru u Beogradu proveo četiri meseca i četiti dana - od maja do septembra 2001. godine, dok je Luković u zatvoru ostao šest i po meseci, do 20. novembra 2001. godine.

Sada je dokazano da sa tom otmicom Ceda Jovanovic nema veze kao sto je Miskovic tvrdio u predhodnom periodu.Samo da su ga tada ubili Srbija bi imala manje stete jer ovako je dobio sansu da jase opet ovaj sludjeni narod.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.