Humanitarni bazar za četvorogodišnju Tamaru Savić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020, 18:19

Humanitarni bazar za četvorogodišnju Tamaru Savić

U Kikindi će u nedelju, 4. oktobra, biti organizovan Humanitarni bazar za četvorogodišnju Tamaru Savić.

Roditelji devojčice iz Novih Kozaraca, koja je rođena sa potpunim ošećenjem sluha, u saradnji sa Crvenim krstom "Kikinda", od 15 do 19 sati, na platou ispred Kulturnog centra u Kikindi organizovaće humanitarnu akciju, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu i ugradnju implanta, uz pomoću kog bi Tamara mogla prvi put da čuje.

Tamari je po rođenju urađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi skrining za sluh. Kada je ustanovljenoda obostrano ne daje adekvatan odgovor, predloženo je da se za šest nedelja ponovi ispitivanje. Nakon više uzastopnih skrininga i BERA testa, sredinom 2017. godine postavljena je dijagnoza obostranog senzorineuralnog gubitka sluha.

Potom je izvršena operacija i ugrađen je kohlearni implant desnog uha. Nakon operacije, roditelji su primetili da Tamara i dalje ne reaguje na zvuke, što je potvrđeno na redovnim kontrolnim ispitivanjima u Kliničkom centru Vojvodine. Nakon niza dijagnostičkih procedura specijalisti iz Beograda i Novog Sada su predložili ugradnju novog kohlearnog implanta u levom uhu. Troškove ugradnje novog implanta snose roditelji.

I pored prisutnog problema Tamara je veselo i živahno dete koje je pronašlo mehanizme za komunikaciju sa okolinom. Da bi Tamara čula glas svojih roditelja i imala lepše detinjstvo, apeluje se na sve ljude dobre volje da pomognu i pruže svoj skromni doprinos.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.