Huligani pretukli policajca

Izvor: B92, Tanjug, 11.Okt.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani pretukli policajca

Novi Pazar -- Sedmorica huligana premlatila su motkama i pištoljem policajca u Novom Pazaru. Identifikovana su dvojica napadača.

Novopazarska policija identifikovala je dve osobe koje su u tom gradu pretukle policajca Muhameda Kolašinca i nanele mu povrede glave. Dežurni istražni sudija rekao je da se za njima intenzivno traga. Policajcu u trenutku napada nije bio na dužnosti. Iako se motivi za sada ne znaju, Kolašinac, kaže da je prepoznao neke od napadača. Zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novog Pazara, najavljuju energične mere u borbi protiv nasilja.

Policajac Muhamed Kolašinac, prebijen je juče u u novopazarskom naselju Svojbor. On tvrdi da ga je napalo čak sedmoro huligana i da su ga tukli motkama, dok ga je jedan udarao i pištoljem.

Na glavi povređenog policajca vidljivi su tragovi povreda, ali dežurni lekar Enes Zogić, za sada nije mogao da se preciznije izjasni o težini povreda.

"Na prijemu je hirurški zbrinuta povreda poglavine – radi se o rascepu kože i nekih tkiva sa obilnim krvarenjem, a u toku hospitalizacije pregledan je od strane neurologa, maksiofacijalnog hirurga i oralnog hirurga i trenutno je i dalje kod nas na lečenju i obzervaciji pod dijagnozom komocionog sindroma”, objašnjava on.

"Tako da je njegovo stanje stabilno i očekujemo da će se na svemu tom i završiti”, očekuje Zogić.

Dežurni istražni sudija rekao je da se traga za dva osumnjičena mladića, ali da i dalje nisu utvrdili tačan broj i identitet svih koji su učestvovali u napadu.

On je dodao da Tužilaštvo još nije pokrenulo zvaničnu istragu, ali da je siguran da će u optužbi stajati da je u pitanju teško krivično delo.

U svakom slučaju, šef policije Dragan Terzić najavio je energičnu akciju.

"Policijska uprava će preduzeti energične mere i radnje u okviru zakonskih ovlašćenja, kako bi sve građane Novog Pazara, uključujući i policijske službenike zaštitili od nasilnika i od njihovog nasilničkog ponašanja”

"Pri tome, uz puno poverenje u rad Tužilaštva i sudstva, očekujemo da svaki nasilnik, prema težini izvršenog krivičnog dela, dobije i adekvatnu kaznu, jer samo u tom slučaju rad policije ima smisla”

Povređenog Kolašinca, posetio je gradonačelnik Meho Mahmutović koji je rekao da se moraju preduzeti ozbiljne mere, kako bi se svi građani, uključujući i policijske službenike, zaštitili od nasilnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.