Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Heroin u donjem vešu

KRAGUJEVAC - Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je i uz krivičnu prijavu sprovela istražnom sudiji Okružnog suda Hamdu P. (28) iz Novog Pazara, zbog sumnje da je prodavao heroin. U autobusu zaustavljenom u Ravnom Gaju kod Knića, policija je kod Hamda P. pronašla najlonsku kesu u kojoj se nalazilo 48,5 grama heroina. Kesu sa heroinom namenjenom narkomanima sa područja Kragujevca, sakrio je između donjeg veša i trenerke.

Usmrtio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bivšu ženu

ČAJNIČE - Nebojša Ćevriz (31) iz Čajniča u Bosni i Hercegovini ubio je 1. januara svoju bivšu suprugu Ilju (21) i teško ranio njenog brata Ivana Šubaru, nakon čega se predao policiji, pišu Nezavisne novine. Iz policije navode da se ubistvo dogodilo oko jedan sat iza ponoći u Ulici kralja Petra Oslobodioca. Nakon što je ubio bivšu suprugu i ranio njenog brata, Ćerviz je sam došao u lokalnu policijsku stanicu, predao se i ispričao šta je učinio. Ćevriz je oko ponoći došao do kuće svoje bivše supruge u Čajniču kako bi navodno razgovarao s njom. Nakon što je saznao da je Ilja izašla s bratom, Nebojša ih je sačekao u Ulici kralja Petra Oslobodioca. Kada je video Ilju, prišao joj je u nameri da porazgovaraju, ali je ona odbila razgovor. Videvši da ne supruga želi da priča, Ćevriz je izvadio pištolj i u nju i Ivana ispalio sedam hitaca, koji su bili smrtonosni za Ilju. Ona je preminula na licu mesta, a Šubara je ranjen u stomak i posle pucnjave prevezen je u Opštu bolnicu u Foči, gde je operisan. Šubara se nalazi van životne opasnosti. Ilja i Nebojša imaju maloletno dete.

Kristijan uskoro na slobodi

BEOGRAD - Aleksandar Kristijan Golubović (39), trebalo bi da 9. januara izađe iz zatvora u Požarevcu gde je izdržavao kaznu od četiri i po godine zbog pokušaja iznude i nedozvoljenog držanja oružja. Golubović, koji iza sebe ima pozamašan robijaški staž po inostranim zatvorima zbog raznih krivičnih dela, osuđen je u decembru 2005. u Specijalnom sudu na šest godina zatvora jer je kao organizator kriminalne grupe pokušao 2004. da od bračnog para Dragana i Tanje Arsić, zlatara iz Lazarevca, iznudi 36.000 evra, a 15.000 evra od bivšeg policajca i vlasnika agencije Petra Žeravića. Sredinom 2006, Vrhovni sud mu je uvažio žalbu i smanjio kaznu. Pre desetak dana oslobođen je optužbi za pokušaj iznude 10.000 maraka od biznismena Milorada Majkića, vlasnika kazina „Aleksandar“ i hotela „Union“, zbog zastarelosti dela.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.