Homen: Srbija nema šefa podzemlja

Izvor: Blic, 08.Jan.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Srbija nema šefa podzemlja

Po prvi put Srbija nema šefa podzemlja, kaže državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen i dodaje da je zato prioritet pravosuđa borba protiv korupcije.

"Posle gotovo 20 godina Srbija danas nema nikoga za koga bi moglo da se kaže da je 'koordinisani' šef podzemlja. Svi koji su imali tu ulogu, ili o kojima su mediji pisali kao o vođama organizovanog kriminala u Srbiji, danas se nalaze u zatvoru, ili u bekstvu u nekim dalekim zemljama", rekao je Homen.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dodao države da neće tolerisati pravljenje velikih i moćnih kriminalnih klanova, kao što je to bio slučaj u prethodnih dvadesetak godina.

"Sada, posle borbe protiv organizovanog kriminala i narko dilera, prioritet je borba protiv visoke korupcije, koja kao rak rana razjeda naše društvo", istakao je državni sekretar Ministarstva pravde.

On je napomenuo da ne može celo društvo da se samo oslanja na rad tužilaštva, policije i pravosudnih organa, jer oni reaguju kada do korupcije već dođe.

"Moramo da se bavimo prevencijom korupcije i u tom smislu nova strategija za borbu protiv korupcije, koju očekujem da će biti usvojena do marta, mora da označi jasne pokazatelje i način na koji će se sprečiti korupcija", rekao je Homen.

Povezane vesti: Političari pod sumnjom da su od Šarića uzimali pare

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.