Izvor: Blic, 17.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoću da saznam ko mi je ubio sina

Hoću da saznam ko mi je ubio sina

VRNJAČKA BANJA - Zbog 85.000 dinara koje Viši sud u Podgorici ne uplaćuje na ime veštačenja Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, ni godinu dana posle smrti Ivana Simonića (31) iz Vrnjačke Banje, koji je na letovanju u Tivtu 22. jula izgubio život pod misterioznim okolnostima, otac Stanimir nije uspeo da sazna kako je stradao njegov jedinac.

On kaže da zbog toga istraga o ovom predmetu tapka u mestu. Ponudio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umesto Višeg suda sporni novac sam uplati, ali mu je rečeno da bi to bilo nezakonito.

- Posle muka da u crnogorskom Višem sudu aktiviram arhivirani predmet o smrti sina, za koga su prvo rekli da se ubio, bez obzira na obdukcijski nalaz Kliničkog centra u Podgorici, u kome jasno stoji da je smrt nastupila nasilno, sada se suočavam sa očiglednim odsustvom međusobne saradnje sudskih organa dve republike - kaže Stanimir Simonić.

Obdukcijski nalaz iz podgoričkog Višeg suda poslat je Institutu za sudsku medicinu na veštačenje još prošle godine. Rešenje o veštačenju, dalji osnov za rad suda, bilo je, prema Simonićevim rečima, gotovo u decembru prošle godine, ali je i dalje u Institutu - zbog neplaćene usluge.

Ivan, koji je bio uspešan mladić, bez poroka, nađen je mrtav, u kupaćim gaćicama, na plaži u Tivtu.

- Moj sin je ubijen udarcem tupim predmetom po glavi. Nije bio pod dejstvom alkohola, jer nikada nije ni pušio ni pio. Hoću da saznam ko je to uradio - kaže Stanimir . D. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.