Heroin otkrio „savršeni zločin“

Izvor: Politika, 01.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroin otkrio „savršeni zločin“

Od šestoro uhapšenih za dvostruko ubistvo u Novom Sadu pre sedam godina, istražni sudija četvorici odredio pritvor

Novi Sad – Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu saslušao je tokom vikenda šestoro uhapšenih u akciji na otkrivanju počinilaca dvostrukog zločina 22. marta 2001. godine u obućarskoj radnji „Čarli" u novosadskom kvartu Novo naselje. Tada su iz koristoljublja, o čemu je naš listveć pisao, pucnjima u glavu iz pištolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na licu mesta usmrćeni zanatlija Nikola Raičević (52) i bivši policajac Dragoljub Pantelić (59), obojica sa prebivalištem u Novom Sadu.

Posle saslušanja, pritvor do 30 dana određen je Draganu Milošiću (32), iz Zemuna saprebivalištem u Novom Sadu, za koga se osnovano sumnja da je hicima iz pištolja ubio Raičevića i Pantelića, zatim Anđelku Vidiću (28) iz Kotora, koji je zajedno sa Milošićemnapao žrtve u obućarskoj radnji, Vladimiru Jovanoviću (27) iz Beške kod Inđije, koji je osumnjičen da je nabavio pištolj kojim je izvršen zločini „čuvao stražu" dok su pomenuta dvojica napala ljude u radnji, pa mu se pripisuje pomaganje u razbojništvu iZorani Memić (28) iz Novog Sada koja je osumnjičena da je pomagala u otklanjanju tragova zločina. Nezvanično smo saznali da je reč o službenici MUP-a Srbije, ali za sada nije poznato da lita okolnost ima neke veze sa delom za koje je osumnjičena.

Posle saslušanja, istražni sudija je dvoje (od šestoro uhapšenih), oboje iz Novog Sada, pustio da se brane sa slobode. Reč je o Draganu S., koji je osumnjičen da je autom odvezao počinioce nakon izvršenog zločina (na njihov poziv) i Jeleni G. koju je policija, takođe, dovela u vezu sa ubistvom u „Čarliju".

Tokom proteklih sedam godina, ne verujući u „savršeni zločin", inspektori novosadske policije uporno su radili na ovom dvostrukom ubistvu, saslušali su povodom ovog slučaja više stotina osoba ne samo iz Novog Sada i okoline, već iz cele Srbije, pa i inostranstva. Međutim, nije se došlo do pouzdanijih rezultata. Otežavajuća okolnost je što su osumnjičeni ostavili nedovoljno tragova na mestu zločina i što nije bilo direktnih očevidaca.

Sticajem okolnosti, sredinom protekle sedmice policija je u Dragana Milošića posumnjala da se bavi kupoprodajom narkotika i nije se prevarila.Uhapšen je neposredno nakon kupoprodaje manje količine heroina u gradskoj četvrti Klisa. Klupko je počelo da se odmotava, budući da je policija u međuvremenu već pribavila značajne dokaze, tako da su ubrzo svi akteri ovog slučaja lišeni slobode.

Kako su na konferenciji za novinare obelodanili Mladen Korica, rukovodilac Odeljenja kriminalističke policije, i Saša Barjaktarović, šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta u novosadskoj Policijskoj upravi, obućarska radnja „Čarli" u to vreme bila je poznata i kao mesto gde se razmenjuju dinari za devize. S obzirom na to da jeMilošić tada stanovao blizu radnje, to mu je bilo dobro poznato i pljačku je pripremao danima, vodeći računa kada je najbolje izvršiti prepad. Trenutak pljačke, kako tvrde u policiji, isplaniranje kada se očekivalo da će u radnji naći plen od tadašnjih 15.000 nemačkih maraka.

Međutim, kada su ušli u obućarsku radnju, sada pokojni Raičević i Pantelić su im pružili neočekivano jak otpor. Tada je Milošić „problem" rešio po kratkom postupku: pucnjima u glavu žrtava. U radnji su potom pronašli mnogo manje od očekivanog plena – 3.000 maraka.

S. Živković

[objavljeno: 02/06/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.