Hapšenje narkodilera

Izvor: RTS, 07.Okt.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje narkodilera

Uhapšen narkodiler Hikmet Hajrović iz Novog Pazara i još 20 osoba. Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge. Zaplenjeno 60 kilograma paracetamola i nekoliko kilograma heroina.

19.51 - Policija u okolini Novog Pazara pronašla laboratoriju za pravljenje droge, potvrdio za RTS direktor policije Milorad Veljović, ali nije precizirao koja vrsta droge je tamo proizvođena.

Policija je uhapsila narkodilera Hikmeta Hajrovića iz Novog Pazara i još 20 osoba kod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojih je pronađeno više od 60 kilograma paracetamola i nekoliko kilograma heroina, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je za RTS rekao da je policija u okolini Novog Pazara pronašla laboratoriju za pravljenje droge, ali nije precizirao koja vrsta droge je tamo proizvođena.

Lice mesta je blokirano i zaštićeno, a istražni sudija će, zbog mraka, uviđaj izvršiti sutra u prisustvu tužioca, rekao je Veljović.

Direktor policije je naglasio da su danas uhapšeni članovi kriminalne grupe koja se dugi niz godina bavi rasturanjem, nabavkom i distribucijom narkotika, pre svega heroina. Veljović navodi da je reč o jednoj od jačih kriminalnih grupa.

Uhapšena grupa je na području Beograda do sada rasturila 100 kilograma heroina, pet do sedam kilograma nedeljno. Distribuciju droge u Beogradu ogranizovao je Dalibor Ristić iz Beograda, potvrdio je Veljović.

"Ova akcija će pokazati da se za ovu kriminalnu grupu ne vezuje samo pribavljnje protiv-pravne imovinske koristi, već da je ta grupa u vezi i sa određenim likvidacijama na području Beograda", rekao je Veljović.

Akcijom, koja se sprovodi na širem području Beograda, Kraljeva i Novog Pazara, rukovodi Kriminalistička policija Beograda u koordinaciji sa tužiocem za organizovani kriminal.

U akciju su uključene i policijske uprave u Kraljevu i Novom Pazaru, kao i Specijalne jedinice MUP-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.