Hapšenje i osuda zbog lažnih dojava

Izvor: B92, Tanjug, 09.Sep.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje i osuda zbog lažnih dojava

Beograd -- Uhapšen osumnjičeni za lažnu dojavu o bombi u Urgentnom centru. U Lazarevcu, zbog lažne dojave, Slavko Tanasković osuđen na šest meseci zatvora.

Policija je uhapsila Davora Zarača zbog sumnje da je pre dva dana lažno prijavio da je u beogradskom Urgentnom centru postavljena bomba. Zaraču je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilaštvu, navodi MUP.

Istovremeno, Slavko Tanasković iz Lazarevca osuđen je na šest meseci zatvora zbog lažne dojave, upućene novembra prošle godine, da je u zgradi Opštinskog suda u tom gradu podmetnuta bomba, saopštio je lazarevački sud.

Beograd: 117 lažnih dojava u ovoj godini

Na teritoriji Beograda je bilo 117 lažnih dojava o podmetnutim bombama za prvih osam meseci 2009, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na meti lažnih dojavjivača bombi, najčešće je bila beogradska Plata pravde u kojoj su smešteni Okružni, Prvi i Drugi opštinski sud, kao i nadležna tužilaštva, pa je tako prva anonimna lažnu dojava koja je pokrenula "lavinu", upućena upravo na adresu tog suda.

Naime, 20. februara prošle godine, referent u Republičkom javnom pravobranilaštvu Milena Ilić je u nameri da odloži suđenje u kojem je bila stranka, dojavila telefonom da je u zgradi Plate pravde podmetnuta bomba.

Drugi opštinski sud je Milenu Ilić zbog toga osudio na četiri meseca zatvora.

Prva presuda zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi, jula 2008, izrececna je u tom sudu Branimiru Jovanoviću, koji je osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora.

Na maksimalnu zatvorsku kaznu je februara ove godine, presudom Ccetvrtog opštinskog suda u Beogradu osuđen i Dragan Zorić, jer je 19. januara lažno dojavio policiji da je na Brankovom mostu u Beogradu postavljena bomba.

Dojavu iste sadržine je policija dobila i 25. avgusta, zbog čega je saobraćaj u glavnom gradu Srbije bio zaustavljen nešto više od pola sata.

Zbog lažne dojave da je u medicinskoj školi u Deligradskoj ulici u Beogradu postavljena bomba Namanja Plavšić osuđen je na tri meseca zatvora.

Svi osuđeni su bili optuženi za izazivanje panike i nereda, za koje zakon propisuje novčanu kazna ili kazna zatvora do godinu dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje zbog ranjavanja suvlasnika menjačnice

Izvor: RTS, 08.Sep.2009, 16:35

Kragujevačka policija uhapsila Nikolu Z. zbog sumnje da je iz pištolja ranio suvlasnika menjačnice "Golub" Dušana M. Određen mu pritvor od 48 sati i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava. ..Kragujevačka policija uhapsila je Nikolu Z. zbog sumnje da je izvršio krivično delo...

Nastavak na RTS...

Posledice po "bombaše"

Izvor: RTV Pink, 09.Sep.2009

Zbog lažne dojave, Tanasković osuđen na šest meseci . . . Slavko Tanasković iz Lazarevca kraj Beograda osuđen je na šest meseci zatvora zbog lažne dojave, upućen novembra prošle godine da je u zgradi Opštinskog suda u tom gradu podmetnuta bomba, saopštio je danas lazarevački sud. .

Nastavak na RTV Pink...

Uhapšen zbog lažne bombe u "Urgentnom"

Izvor: Mondo, 09.Sep.2009

Beogradska policija lišila je slobode Davora Zarača koji se sumnjiči da je policiji dojavio o postojanju bombe u Urgentnom centru.

Nastavak na Mondo...

UHAPŠEN ZBOG LAŽNE DOJAVE

Izvor: Kurir, 09.Sep.2009

BEOGRAD, 09. septembar 2009. (FoNet) - Beogradska policija lišila je slobode Davora Zarača (1980) iz Beograda, osumnjičenog da je u ponedeljak, 7. septembra oko 13:00 časova, pozvao "sistem 92" Policijske uprave za grad Beograd i najavio da je postavljena bomba u Urgentnom centru u Beogradu. Zarač...

Nastavak na Kurir...

Uhapšen zbog lažne dojave o bombi u Urgentnom centru

Izvor: 24sata, 09.Sep.2009

Zaraču je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, a protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.