Izvor: B92, 30.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Gradskoj čistoći

Beograd -- Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su danas petoricu zaposlenih u Gradskoj čistoći iz Beograda zbog sumnje da su oštetili preduzeće.

Oni su osumnjičeni da su od 2005. do 2007. godine pripadali grupi koja je to preduzeće oštetila za oko 50 miliona dinara. Oni se sumnjiče za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Policija nastavlja rad na rasvetljavanju zloupotreba u JKP "Gradska čistoća", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi u današnjem saopštenju MUP-a, nakon višemesečne policijske istrage uhapšeni su Dejan T. iz Beograda, glavni magacioner magacina broj osam u JKP "Gradska čistoća", i Zoran C. iz Beograda, samostalni referent plana i analize u JKP "Gradska čistoća".

Takođe su uhapšeni Srećko M. iz Vranića, glavni magacioner u Sektoru ekonomsko-finansijskih, pravnih i opštih poslova u JKP "Gradska čistoća", Dejan R. iz Beograda, magacioner sirovina, materijala i sitnog inventara u Sektoru ekonomsko-finansijskih, pravnih i opštih poslova u tom preduzeću.

Uhapšen je i Dušan R.iz Beograda, referent tehnologije rada i eksternih usluga u Sektoru održavanja u JKP "Gradska čistoća".

Kao organizatori grupe navode se Dragan I., direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda i Goran P., vlasnik preduzeća "Hidraulik sistem" iz Mionice, koji je u pritvoru.

Osumnjičeni su na osnovu fiktivnih otpremnica preduzeća "Hidraulik sistem" iz Mionice, kao i dostavnica za interne magacinske prebačaje koje su sami sačinjavali, omogućili da se kroz poslovnu dokumentaciju preduzeća izvrše zaduženja magacina br. 8 robom koja nije isporučena.

Nakon izvesnog vremena, ta roba bila je i razdužena preko fiktivnih trebovanja, čime je grupa pribavila imovinsku korist od 50 miliona dinara, koliko je preduzeće JKP "Gradska čistoća" platilo preduzeću "Hidraulik sistem" na osnovu fiktivno stvorene obaveze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.