Gradonačelnik pozdravio brucoše Pravnog fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik pozdravio brucoše Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom prijemu studenata prve godine osnovnih akademskih studija koji je upriličen u Amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

"Čestitam studentima, profesorima, asistentima i zaposlenima Univerziteta u Novom Sadu početak nove školske godine. Danas smo na Pravnom fakultetu da pružimo podršku i pozdravimo studente, buduće pravnike, i da im poželimo puno rada i učenja, jer bez truda i odricanja nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni uspeha. Mi, na javnim funkcijama, imamo zadatak da stvaramo takav ambijent da ova deca nakon studija ostanu da žive i rade u našoj zemlji. Njihovo znanje je garant sigurnije budućnosti i toga da ćemo kao društvo i država biti razvijeni", rekao je gradonačelnik Vučević u obraćanju studentima.

On je zhvalio dekanu Ristivojeviću na pozivu i odlično osmišljenom prijemu mladih studenata, jer su brucoši imali jedinstvenu priliku da vide bivše studente Pravnog fakulteta u amfiteatru, a to su danas predsednici sudova, pokrajinski sekretari, javni tužioci, pripadnici Policijske uprave i drugi.

"Mislim da je to lepa prilika za studente prve godine, da dobiju vetar u leđa na početku jedne nove etape u životu. Ovaj fakultet pruža znanje kroz kvalitetno studiranje i temelj je za sve ono što im donose naredne pozicije u profesionalnom životu. Čestitam na broju od preko 500 upisanih studenata, koji je zaista impresivan i govori o tome koliko je Pravni fakultet popularan, dok npr. u moje vreme, pre 25 godina kada sam ja upisivao studije prava, nije bilo velike konkurencije pri upisu", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Studentima su se obratili i dekan Pravnog fakulteta Branislav Ristivojević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Zoran Milošević, kao i prodekan za nastavu Tatjana Bugarski, koji su im poželeli mnogo sreće u narednim godinama studija i ohrabrili ih da hrabro idu ka izazovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević: U Novom Sadu nema mesta za ekstremizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 14:00

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio ispisivanje grafita mržnje koji su jutros osvanuli na Limanu...U Novom Sadu nema mesta za ekstremizam i apelujem na nadležne organe da preduzmu sve mere kako bi se takve pojave sprečile i pod hitno sankcionisale, ako do njih dođe -...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.