Izvor: Blic, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Kljajević nastavio sa optužbama političara

Goran Kljajević nastavio sa optužbama političara

Goran Kljajević, koga je tužilaštvo označilo kao jednog od organizatora stečajne mafije, nastavio je juče svoju odbranu pred Specijalnim sudom optužbama protiv visokih predstavnika dosadašnje vlasti.

Na meti suspendovanog predsednika beogradskog Trgovinskog suda našli su se šef BIA Rade Bulatović, ministri Zoran Stojković, Mlađan Dinkić i Velimir Ilić, kao i Miroljub Labus i Nebojša Čović. Kljajević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je optužio Bulatovića da je, navodno, izdao nalog za premetačinu njegovog stana 2004. godine.

- Porodica mi je bila na odmoru. Uveče sam došao kući i zatekao

ispreturane stvari. Po mojim informacijama, taj pretres je naredio Bulatović - rekao je Kljajević.

Za Miroljuba Labusa, bivšeg potpredsednika Vlade, i ministre Dinkića, Stojkovića i Ilića kaže da su vršili pritisak da podnese ostavku.

- Moj politički progon je počeo maja 2001, kada su predstavnici DSS i G17 plus pokušavali da me proglase kriminalcem. Posle skupštinskih izbora 28. decembra 2003. Labusa, Dinkić, Stojković i Velimir Ilić izdali su nalog za brojne kontrole rada Trgovinskog suda i za pokretanje postupka za moje razrešenje. Ništa nezakonito nije pronađeno, a Visoko personalno veće Vrhovnog suda je odbilo predlog za moje razrešenje. Tadašnji v. d. predsednika Vrhovnog suda nije posle izabran na funkciju jer nije uspeo da sprovede moje razrešenje - tvrdio je Kljajević.

On je odbacio i optužbe da je u dogovoru sa Sekulom Pijevčevićem i Mikom Brašnjovićem uticao na postavljenje stečajnog upravnika u dve firme, a poricao je i da se o 'poslovima' dogovarao sa bivšim direktorom 'C marketa' Slobodanom Radulovićem i advokatom Nemanjom Jolovićem.

Prema Kljajevićevim rečima, Jolović je pred Trovinskim sudom izgubio tri spora zastupajući 'C market' i 'Vektru M'. Ovaj poslednji vodila je sudija Delinka Đurđević, optužena kao pripadnik stečajne mafije.

- U ta tri postupka, ali i u još nekim, Jolović je tražio izuzeće sudije, ali sam ja sve te zahteve odbio. 'C market' je tada podneo protiv Delinke i mene krivične prijave, pa smo morali da dajemo izjave u policiji. Kakvi smo to onda ja i Jolović saradnici i zaverenici - pitao je

je Kljajević. On je dodao da Đurđevićeva nije do kraja vodila većinu postupaka za koje je optužena jer je bila na bolovanju.

- Delinki je nuđeno da bude zaštićeni svedok i da nas sve lažno tereti.

Ona je to odbila i zato je sada na optuženičkoj klupi - rekao je Kljajević, koji će danas nastaviti sa iznošenjem odbrane.

V. Z. Cvijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.