Goran Jevtić u oktobru na optuženičkoj klupi

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Jevtić u oktobru na optuženičkoj klupi

Optužnim predlogom koji je protiv njega podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Somboru, glumac se sumnjiči da je napastvovao maloletnog K. L.

Glumac Goran Jevtić (37) trebalo bi u oktobru da se nađe na optuženičkoj klupi Osnovnog suda u Somboru koji ga tereti za obljubu nad nemoćnom osobom i nedozvoljene polne radnje, saznaje „Politika”. Optužnim predlogom koji je protiv njega podnelo Osnovno javno tužilaštvo u ovom gradu, glumac se sumnjiči da je napastvovao maloletnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << K. L.

Uprkos upornom izveštavanju nekih medija i iznošenju detalja, o pojedinostima samog slučaja malo se zna. Pojedini mediji objavili su krajem prošle godine, informaciju da je otac oštećenog maloletnika podneo krivičnu prijavu protiv Jevtića „zbog događaja u toaletu somborskog pozorišta u toku festivala Pozorišni maraton”.

Iako se po podizanju optužnice sredinom prošlog meseca, pojavila informacija da je Jevtić pobegao iz zemlje, ovo je za „Politiku” demantovao njegov branilac Vladimir Horovic.

– Nije tačno da je moj klijent u bekstvu. Pre nekoliko dana je bio kod mene – rekao je Horovic.

Poznati advokat naveo je da je u konkretnom slučaju reč o predmetu u kojem je javnost isključena shodno Zakonu o zaštiti maloletnih osoba, kao i da je zabranjeno svako komentarisanje, prenošenje i objavljivanje podataka o samom predmetu i događaju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je „Politika” došla, Jevtić je do sada saslušavan samo jedanput i to pred nadležnim tužiocem koji je doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega. Prema istim informacijama, okrivljeni je tužiocu ponudio nagodbu, odnosno da izvesnu sumu novca uplati u dobrotvorne svrhe, a da se protiv njega ne pokreće postupak. Ovakvu „ponudu” poznatog glumca, tužilaštvo je odbilo.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.