Goluboviću produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Feb.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goluboviću produžen pritvor za još mesec dana

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je juče za još mesec dana pritvor Aleksandru Kristijanu Goluboviću i još petorici osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima.

Krivično vanpretresno veće pritvor je produžilo zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi mogli da ponove krivično delo, a nekima i zbog visine zaprećene kazne i okolnosti pod kojima je delo izvršeno, precizirala je u izjavi Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Ona je napomenula da će veće u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << petak odlučiti o produženju pritvora još jednom osumnjičenom, jer nisu svi uhapšeni istog dana, posle čega će spisi predmeta biti vraćeni istražnom sudiji.

O zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za proširenje istrage protiv Golubovića i pripadnika njegove grupe, istražni sudija će odlučiti pošto ih sasluša, a datum tog saslušanja odrediće po prijemu spisa predmeta, objasnila je Ristićeva.

Proširenje istrage traženo je zbog sumnje da su izvršili krivično delo "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Golubovića, njegove majke Milanke, Safeta Ibrovića, Mirsada Fujaljkića, Uroša Vukovića i Ferata Skenderovskog, koji su uhapšeni u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Višim tužilaštvom.

Grupa je osumnjičena da se duže vreme bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar - Beograd, a Goluboviću se na teret stavlja i držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Golubović je pre godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora, na koju je osuđen zbog iznude.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.