Glavašev jatak gradi po Srbiji!

Izvor: S media, 05.Okt.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavašev jatak gradi po Srbiji!

Hrvatskom tajkunu Dragu Tadiću, koji posluje na Ubu, preti osuda za davanje mita u procesu protiv osječkog krvnika.

U Srbiji posluje, a u „lijepoj njihovoj“ spasava srpskog dželata!

Drago Tadić (50), vlasnik osječke građevinske kompanije „Osijek Koteks“, kome se u zagrebačkom Županijskom sudu sudi za podmićivanje sudija Vrhovnog suda Hrvatske kako bi ublažili kaznu ratnom zločincu Branimiru Glavašu, najverovatnije će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti osuđen za ovo delo!

Hrvatska: Priznao da je podmićivao za Glavaša!

Pokušaj podmićivanja u slučaju Glavaš

Glavaš prebačen u mostarski zatvor

Na suđenju održanom u ponedeljak desio se ključni momenat, koji bi Tadića i društvo mogao da košta odlaska na robiju. Naime, jedan od optuženih Srećko Jurišić priznao je da je bio posrednik u ovom poslu, u kojem su, pored Tadića, uhvaćeni i njegova supruga Božica Tadić-Čavar, poslanik Ivan Drmić i Sanja Marketić. Oni su skupili 700.000 evra i namenili ih podmićivanju sudija Vrhovnog suda kad su jula prošle godine odlučivale po žalbi na prvostepenu osuđujuću presudu Glavašu.

Podmićivanje im, na kraju, ipak nije uspelo jer je Tadiću neko dojavio da su provaljeni. Čitava akcija obustavljena je u momentu kad je 70.000 evra trebalo da se uruči nepoznatoj ženi iz Zadra. Novac je trebalo da preda pomenuti Jurišić, koji je odlučio da o tome sada progovori i potvrdi da je pare za Glavaša dobio od Ivana Drmića i Sanje Marketić.

Drago Tadić, koji se u optužnici navodi kao glavni pokretač operacije podmićivanja sudija Vrhovnog suda Hrvatske’, važi za jednog od najbližih Glavaševih prijatelja. To mu, međutim, nije smetalo da razvije posao u Srbiji. Sa svojom kompanijom „Osijek Koteks“ radi nekoliko miliona evra vredan posao rekonstrukcije rečnog kanala na Ubu, kao i vađenja i eksploatacije šljunka. Upravo on lično je registrovan i kao zastupnik ogranka svoje firme u Beogradu, sa adresom u Bulevaru Zorana Đinđića.

(Kurir)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.