Gde je taj Egzit aktivizam danas?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2017, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je taj "Egzit aktivizam" danas?

Izložba "20 godina Egzit aktivizma - od studentskog bunta do društvene misije jednog od najboljih evropskih muzičkih festivala" otvorena je večeras u Studentskom kulturnom centru Novog Sada "Fabrika" u Novom Sadu.

Povodom otvaranja pomenute izložbe u "Fabrici" je organizovana i tribina sa temom "Budućnost društvenog aktivizma" na kojoj su govorili osnivač "Otpora" Srđa Popović, izvršni direktor Evropskog fonda za Balkan Herdvig Marvai, bubnjar Dragoljub Đuričić, pisac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina "Nedeljnik" Branko Rosić i direktor i osnivač Egzit festivala Dušan Kovačević.

Na tribini je rečeno da je Egzit jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih i kao takav od samog početka imao je snažnu poruku koja je okupila mlade.

Ta poruka je, kako je istaknuto, prvo okupila mlade u Srbiji i regionu, a onda i mlade iz celog sveta.

Egzit festival je pokrenula grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu sa idejom pružanja "izlaza" mladima iz (ne)kulturnog sistema vrednosti koji im je bio nametnut.

Danas jedan od najvećih i najboljih muzičkih festivala u Evropi nastao je kao izraz borbe za demokratiju i slobodu mladih u Srbiji i do današnjih dana je zadržao snažnu društvenu misiju.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena izložba "20 godina EXIT aktivizma"

Izvor: Mondo, 04.Feb.2017

Izložba "Od studentskog bunta do društvene misije jednog od najboljih evropskih muzičkih festivala" otvorena je u Studentskom kulturnom centru Novog Sada "Fabrika"...Foto: EXIT..Povodom otvaranja izložbe u "Fabrici" je organizovana i tribina sa temom "Budućnost društvenog aktivizma" na kojoj su...

Nastavak na Mondo...

Exit izložbom obeležio 20 godina društvenog aktivizma

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2017

U programskom prostoru Fabrika Studentskog kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba "20 godina EXIT aktivizma"...Osnivač Egzita Dušan Kovačević rekao je na tribini "Budućnost društvenog aktivizma" da mora da se spreči ponovni ciklus ratova na Balkanu..."Normalni ljudi iz svih krajeva bivše...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.