GIMNAZIJALAC POGINUO NA EKSKURZIJI U BUDIMPEŠTI

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIMNAZIJALAC POGINUO NA EKSKURZIJI U BUDIMPEŠTI

BEOGRAD- Gimnazijalac Đ.M. (17) iz Sremske Mitrovice, poginuo je u Budimpešti kada je pao sa petog sprata hotela, potvrdila je za RTS Mira Đorđević direktorka gimnazije.

BEOGRAD - Gimnazijalac Đ. M. (17) iz Sremske Mitrovice poginuo je u Budimpešti kada je pao sa petog sprata hotela, potvrdila je za RTS Mira Đorđević direktorka gimnazije.

Nastradali učenik, kako je objavio RTS, bio je na ekskurziji u Budimpšeti i poginuo je u hotelu u kojem je bio smešten >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa svojim drugovima iz škole.

Na ekskurziju u Budimpeštu otišlo je pet odeljenja drugog razreda srednje škole iz Sremske Mitrovice.

 Ambasador Srbije u Mađarskoj Dejan Šahović je rekao da je učenik, prema preliminarnim informacijama, pao s prozora hotela u kojem je bio smešten sa školskim drugovima.

"Mađarski nadležni organi su nas obavestili da je rano jutros tragično izgubio život učenik srednjemitrovačke gimnazije, koji je bio na ekskurziji u Budimpešti. Naše konzularno odeljenje ambasade u Budimpešti intenzivno radi s mađarskim organima na prikupljanju svih relevantnih informacija i u stalnom smo kontaktu sa njima tim povodom. To je sve što mogu sada da vam kažem, jer nikakve zvanične informacije od mađarskih organa koji sprovode istragu još uvek nemamo", izjavio je Šahović.

Mađarska policija sprovodi istragu i čim bude više pojedinosti, mi ćemo obavestiti Sektor za konzularne poslove Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dodao je ambasador Šahović.

On je naveo da je konzul Milan Vukosavljević obišao mesto nesreće i razgovarao s predstavnicima mađarske policije, ali da oni nisu hteli da daju više podataka jer je istraga u toku.

"Detalje o tome zašto i kako se to desilo nemamo i nećemo ih imati, jer mađarska policija neće dati nikakve informacije dok ne okonča istragu", istakao je ambasador Srbije u Budimpešti i dodao da je ekskurzija prekinuta.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić rekao je da se nesreća dogodila oko četiri sata ujutru. On je dodao da će prosvetna inspekcija izvršiti nadzor kako bi se proverili svi detalji u organizaciji učeničke ekskurzije i u ime ministarstva prosvete i nauke izrazio žaljenje zbog nesreće i uputio saučešće porodici poginulog učenika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.