Fondacija Ćuruvija pozdravlja podizanje optužnice

Izvor: Studio B, 07.Jun.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Ćuruvija pozdravlja podizanje optužnice

Fondacija "Slavko Ćuruvija" pozdravila je odluku Tužilaštva za organizovani kriminal da podigne optužnicu protiv osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Fondacija je podržala i rad Komisije za istraživanje ubistava novinara, Tužilaštva za organizovani kriminal i drugih nadležnih institucija u ovom polju.

"Izvesno je da bi rasvetljavanje okolnosti ovog ubistva, kao i ubistava Dade Vujasinović i Milana Pantića, a posebno razotkrivanje imena i motiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nalogodavaca ovih gnusnih zločina, donelo zadovoljenje porodicama, prijateljima i kolegama ubijenih novinara, ali i omogućilo bolje razumevanje mračnih sprega politike i kriminala koje su do njih dovele. Ipak, od posebne je važnosti da, osim utvrđivanja činjenica o onome što se dogodilo, država učini sve što je u njenoj moći da spreči da se tako nešto ponovi", piše u saopštenju Fondacije.

Novinarstvo u Srbiji je i dalje visokorizična profesija, navodi se u saopštenju i dodaje da četvoro novinara već godinama živi sa danonoćnim policijskim obezbeđenjem i u strahu od pretnji.

Fondacija zaključuje da se samo kroz izgradnju stabilnih i nezavisnih institucija može obezbediti sigurnost za novinare i za sve građane.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.