Džajiću smo dali pasoš iz našeg interesa

Izvor: Blic, 29.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajiću smo dali pasoš iz našeg interesa

PODGORICA - Jusuf Kalamperović, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, izjavio je da je Draganu Džajiću dato crnogorsko državljanstvo jer je „legenda jugoslovenskog fudbala", a ne da bi mu se pomoglo da eventualno izbegne odgovornost.

- Džajić je i dalje državljanin Srbije, i sada je u Beogradu. Niti se krije niti je to način da izbegne odgovornost ili kaznu. Ne, Dragan Džajić je ličnost, on to ne bi prihvatio. Ništa mu mi ne pomažemo niti odmažemo - izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Kalamperović.

Kako prenose podgoričku mediji, Kalamperović je objasnio da je Džajić dobio državljanstvo u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu. U tom članu, između ostalog, stoji da „punoletno lice čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za državni, sportski i drugi interes Crne Gore može, izuzetno, steći državljanstvo prijemom i ako ne ispunjava zakonom predviđene uslove".

Protiv Džajića, kao i dvojice bivših funkcionera Crvene zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, u toku je istraga zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko 10 miliona evra od transfera nekoliko fudbalera u inostrane klubove. Kalamperović je rekao i da sada ne želi da razmišlja o tome što će se desiti ako Džajića pravosnažno osude u Srbiji, a bivši fudbaler tada bude nastanjen u Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovori o državljanstvu od 1.10.

Izvor: B92, 28.Sep.2008, 16:37

Podgorica -- Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović najavio je da bi Crna Gora i Srbija trebalo da počnu pregovore o dvojnom državljanstvu 1. oktobra... Kalamperović je novinarima rekao da su se on i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, sa kojim je telefonski razgovarao,...

Nastavak na B92...

DŽAJA JE NAŠ PONOS I DIKA!

Izvor: Press, 29.Sep.2008

Prvi čovek crnogorske policije Jusuf Kalamperović kaže da će Džajić, koga srpsko pravosuđe tereti za milionsku krađu, kao državljanin Crne Gore pomoći afirmaciji ove države!. .Ministar policije Crne Gore Jusuf Kalamperović izjavio je juče za Press da je "ponosan što je Dragan Džajić zatražio...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.