Džajić je Goranu bio drugi otac

Izvor: Blic, 10.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić je Goranu bio drugi otac

NEGOTIN – Burna dešavanja u vezi s hapšenjem čelnika FK Crvena zvezda, koja već mesec dana potresaju srpsku javnost, još jače odjekuju u roditeljskom domu fudbalera Gorana Drulića u Prahovu, čija tužba je na svetlost dana iznela „prljave poslove" crveno-belih. Drulićevi roditelji, otac Milorad, majka Vera i sestra Dragana, još ne mogu da prežale što njihov Goran od 2006. nije prekoračio kućni prag i ne odgovara na njihove pozive, a razlog za to tvrde da ne znaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Znam da su mu ostali dužni neke pare, ali mnogo manje od pet miliona. Verovatno je i tužio Crvenu zvezdu, ali ne lično Džajića, Cvetkovića i Marinkovića. To su već krupne stvari. Šta se dalje dešavalo, ne znamo. Ne znamo ni za račune u banci i sve ostale detalje koji se pominju u štampi. On sa nama ne kontaktira već dve godine - kratko zbori Goranov otac Milorad Drulić.

Dvogodišnja tuga i nemir zbog sina i brata koji je iznenada prestao da kontaktira sa porodicom i prijateljima u Prahovu, u poslednjih mesec dana, zbog događanja oko čelnika „crveno-belih", još je izraženija.

- Svi nas pitaju šta se dešava, a mi ne znamo. Nismo ga videli od 2006. godine. Jednostavno je prestao da dolazi. Boli nas što nam se ne javlja i bojimo se za njega. Hoću da mu poručim: „Gorane sine, javi se majci. Dođi u Prahovo, ovde će uvek biti tvoj dom" - očajna je majka Vera.

Majka Vera i sestra Dragana, sa suzama u očima, listaju štampu sa Goranovim fotografijama, koje im prijatelji i rođaci svakodnevno donose.

- Kažu da se ovo sa Zvezdom dogodilo zato što Goran nije imao menadžera kada je prelazio u Saragosu. Meni je uvek govorio da mu je Džajić kao drugi otac. Za Cvetkovića i Marinkovića ne znam. Znam samo da je Goran u svet fudbala ušao kao talentovano dete iz provincije, bez ikakve zaštite. Samo mi znamo kroz šta smo zajedno prolazili, dok konačno nije postao ono što zaslužuje - kaže majka Vera.

Dok sa jedne strane sa ponosom pričaju o svom ljubimcu, Drulići neutešno priznaju i ono što ih ipak najviše boli.

- Poslednji put mi se javio prošle godine, 17. aprila, kada sam ga pozvala da mu čestitam rođendan. Od tada mi ne odgovara ni na pozive. Ne znam šta se sa njim događa i zabrinuta sam. Pa, on je obožavao mog sina Gorana, a mi njegovu decu nismo videli dve godine. Čuli smo da je dolazio u Negotin, ali samo da doveze ženu i decu kod njenih roditelja. Nama se nije javio. Njegov sin Marko u julu puni tri godine, a ćerka Jovana ima četiri. Nas ništa drugo ne zanima, želimo samo da ih vidimo - plače sestra Dragana.

Drulići kažu da su iz štampe saznali da će Goran 14. marta sa Krita, gde trenutno igra u klubu OFI, doputovati u Beograd da bi dao izjavu na sudu.

- Da mogu, ja bih tada došla u Beograd da ga vidim, pa da na miru umrem - poručuje Goranova devedesetogodišnja baka Dobrinka.

Zaboravio i prijatelje

Drulićevi drugovi iz Prahova i kolege iz FK Omladinac, gde je on napravio prve fudbalske korake, potvrđuju da je Goran pre dve godine iznenada prekinuo sve kontakte sa prijateljima i rođacima.

- Goci je bio veliki drugar. Svi su ga voleli jer je i u doba najveće slave, kada je igrao u španskoj Saragosi, bio jednostavan i skroman. On je do tada redovno igrao i na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu u Negotinu. Čak je svoju nagradu ustupio i Domu za decu „Stanko Paunović". Šta se sa njim kasnije događalo, niko ne zna - objašnjava jedan Prahovljanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Džajić i Cvetković na saslušanju zbog Njeguša

BEOGRAD - Nekadašnji funkcioneri FK Crvena zvezda Dragan Džajić i Vladimir Cvetković biće saslušani 20. marta pred istražnim sudijom povodom zahteva za proširenje istrage zbog sumnje da su falsifikovali ugovor o prelasku Zorana Njeguša u madridski Atletiko, saznaje „Blic".

Oni se terete da su, kao i u slučaju Drulića, falsifikovali ugovor prilikom odlaska Njeguša u španski klub, čime su ovog fudbalera oštetili za tri i po miliona maraka. Sudija Branislav Pantelić je juče u okviru istrage za prodaju Drulića saslušao bivše članove Upravnog odbora Zvezde. Dušan Maravić, koji je više od deset godina bio u Zvezdinoj upravi, rekao je novinarima u Palati pravde da su članovi upravnog odbora bili obavešteni da Drulićev ukupan transfer vredi 27 miliona maraka, ali da nisu proveravali da li je on dobio sav novac.

- Meni nije bilo ništa sumnjivo. Drulić me poznaje i mogao je i meni da kaže da mu nije isplaćen sav novac, pa bih ja nekoga pitao. Pretpostavljam da su onda neki ljudi u klubu krili, ako ih je Drulić pitao o novcu - rekao je Maravić.

On je dodao i da su se članovi UO sastajali utorkom i da su to bili kratki sastanci.

- Upravni odbor je doneo odluku o prodaji Drulića. Mislili smo da je kasnije zaključen ugovor najbolji za klub. Nisam policijac da bih sada proveravao svaki ugovor - naveo je Maravić.

Novinar Bogdan Tirnanić, koji je takođe bio član UO Zvezde, rekao je da ne zna ništa o transferu Drulića. Pred sudom se pojavila i Snežana Arsenić, nekadašnji službenik „Komercijalne banke", koja je rekla da je po njenom sećanju bilo sve regularno u vezi s otvaranjem Drulićevog računa. Ona je navela da je Miloš Marinković, sekretar beogradskog kluba, otvorio račun za Drulića i da je podizao novac.

- Mislim da je Marinković imao i Drulićevo ovlašćenje da podiže pare. Ništa sumnjivo nisam primetila - svedočila je Arsenićeva.

Ona je istakla da je od rukovodstva banke dobila nalog da otvori takav račun. Napomenula je da, kada je reč o fudbalerima, ranije nije otvarala takve račune, ali je bilo takvih slučajeva s pojedinim ambasadama i nekim „VIP klijentima".

U. P. - V. Z. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.