Izvor: Blic, 11.Jul.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica povređenih u eksploziji bureta kod Uba

Jedna osoba je teže a jedna lakše povređena u selu Kalinovac, kod Uba, prilikom sečenja metalnog bureta sa farbom za zaštitu metalnih konstrukcija, javili su danas lokalni elektronski mediji.

Teže je povređen Tomislav Jovanović (62) iz Kalinovca, koji je posle pomoći koja mu je ukazana u Urgentnom centru valjevske bolnice sa ozbiljnim opekotinama prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Njegov rođak Dragan Jovanović (41) iz tog sela lakše je povređen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zadržan je na lečenju u valjevskoj bolnici.

Jovanovići su juce pokušali da električnom brusilicom otvore metalno bure sa farbom za zaštitu metalnih konstrukcija, kada je došlo do eksplozije.

Prema prvim nalazima istrage, njih dvojica nisu pročitala uputstvo za otvaranje bureta odvrtanjem poklopca nego su pokušali da bure otvore električnom brusilicom, pa je lako zapaljiva tečnost eksplodirala od varnica brusilice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.