Dvojica dečaka pretukla druga na smrt

Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica dečaka pretukla druga na smrt

Porodica ubijenog dečaka Georgija

BELA CRKVA - Maloletni G.K. (16) i njegov vršnjak Lj.S. iz sela Grebenac kod Bele Crkve uhapšeni su juče zbog sumnje da su u subotu po podne na smrt pretukli četrnaestogodišnjeg Georgija L. iz istog sela.



Kako „Blic” saznaje, ubijeni dečak je preključe otišao da bere trešnje, a za njim i G.K., njegov mlađi brat I.K., i Lj.S. Popeli su se na drvo, počeli s branjem plodova kada je, prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacijama, Georgije slučajno zakačio druga G.K. Dečak, koji je navodno pre polaska na branje popio neko pivo, iznervirao se, uzeo motku i počeo da udara nesrećnog dečaka. U tome mu se pridružio i Lj.S. Besomučno su motkama udarali dečaka i kako saznajemo, razbili mu glavu, zube i polomili kosti. Udarali su ga ne osvrćući se na dečakovo zapomaganje. Kada je on nepomičan pao, G.K. i Lj.S. su se vratili u selo, a sa njima i mali I.K.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica”, mali I.K. je preksinoć po povratku kući ocu ispričao da su G.K. i Lj.S. motkama pretukli Georgija i ostavili ga. Otac je, navodno, tada pretukao G.K., ali nije pozvao policiju i prijavio šta je njegov sin uradio. Roditelji ubijenog dečaka takođe nisu prijavili policiji da se njihov sin nije vratio kući.

Telo dečaka našao je Josika Negovan, meštanin sela Grebenac, koji je juče ujutro traktorom krenuo na svoju njivu. Njegov unuk ga je upozorio da se između dve njive, na potezu Ćetate (arheološko nalazište „Tvrđava") nalazi nepomično krvavo ljudsko telo. Pozvao je policiju.

Josika Negovan, šezdesetdvogodišnji penzioner kaže da ni od svojih predaka nije čuo za ovako monstruozan zločin.

- Prizor je bio strašan. Nisam poznavao ubijenog dečaka, ali i da jesam teško da bih ga prepoznao. Glava mu je bila skroz crna od krvi, unakaženog lica ležao je neprirodno. Čuo sam da su ga tukli teškim kočevima, ko zna koliko dugo. Juče kada sam išao na njivu bio je uviđaj. Jedan od te dvojice tvrdi da ga nije tukao, iako ima fleke od krvi na odeći. Čuo sam da kaže da je to od trešanja, kaže Josika Negovan.

- Ovako nešto nije se desilo u selu. Ne sećam se da je ovde ikada neko ubijen. Svi smo šokirani. Ubijeno je dete, i što je još monstruoznije, ubice su deca - kažu drugi meštani ovog sela.

Za malog Georgija kažu da je bio bistro dete, da je čak ove godine postao član lokalnog šah kluba. Članovi kluba su ga juče tražili jer je trebalo da putuje s njima u Banatski Brestovac na meč Južnobanatske lige, gde je trebalo da igra na osmoj tabli. Njegova majka im je rekla da je on kod druga, koga su pozvali na mobilni telefon. Dečak im je, međutim, rekao da Georgija nije video i da ne zna gde je on. Otputovali su u Banatski Brestovac i usred meča jednog igrača su pozvali poznanici iz Grebenca i javili mu da je dečak nađen mrtav i da je ubijen.

U kući porodice Luka nesreća stanuje odavno. Doselili su se u Grebenac iz Vojvodinaca, jer im se u tom selu zapalila kuća. Žive u teškoj bedi, od socijalne pomoći i ponekog dinara koji otac Jonel zaradi od nadnica i čuvanja seoskog krda krava. Majka Valerija ima mentalnih zdravstvenih problema, a još troje njenih mališana, desetogodišnji brat i dve male sestre pokojnog Georgija, su nemi. Nemaština im je podstanar ceo život.

- Otišao je na trešnje, a oni za njim. Nikada se sa decom nije svađao, bio je pametan i dobar, imao je puno drugova, kaže Jonel Luka, otac pokojnog dečaka.

- Tražio sam ga celu noć. Ujutru sam morao da izađem sa kravama. Oko podne su došli iz sela da mi kažu da mi je sin povredio nogu. Kada sam došao kući saznao sam da je mrtav, da su ga bezdušno ubili, kaže tiho Jonel, gledajući u prazno.

Georgije bio dobar đak

- Žao mu je pokojnog deteta, dobrog dečaka koji je redovno išao u školu uprkos bedi i svim nedaćama, i za kojeg celo selo kaže da je bio dobar i pametan. Sam je hteo da ide u školu, sam se borio da bude dobar đak. Trebalo je ove godine da završi sedmi razred. Bio je dobar i normalan i ne verujem da je ikome smetao. Pitajte po selu, razumeo se i u računare i u mobilne telefone, koje nikada nije imao. Ovo je tragedija kakva se u ovom delu Banata ne pamti, kaže Lupei Titu iz Vojvodinaca, rođak dečakove majke Valerije.

Maloletnici kod istražnog sudije

Kako „Blic” saznaje, maloletnici G.K. i Lj.S. ne pohađaju školu jer su, navodno, blago zaostali u razvoju. Do ubistva nisu pravili probleme, mada je G.K. povremeno znao da bude drzak i učestvovao je u nekim tučama. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji u Pančevu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.