Dvojica braće umrla u razmaku od tri sata

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica braće umrla u razmaku od tri sata

NIŠ - Braća Ivan (42) i Bojan (41) Golubović umrla su istog dana, u razmaku od tri sata. Prvo je u snu, tiho i nenadano, zbog srčanog udara preminuo mlađi Bojan, da bi tri sata kasnije, kada su mu rekli da je ostao bez brata, Ivanu srce prepuklo od tuge.

Tragedija kakvu Niš ne pamti dogodila se 12. marta. Ivanov i Bojanov brat od ujaka Predrag Temeljković kaže da su Golubovići bili veoma bliski, a radili su zajedno u porodičnoj špediterskoj firmi „Prival".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- U nedelju smo svi bili kod Ivana, nas nekoliko braće i osmoro dece. Uveče je Bojan otišao kući pešice jer je voleo da šeta. U ponedeljak se nijedan nije pojavio na poslu, a obično bi dolazili pre nas. Pozvao sam Ivana. Rekao mi je da se Bojan ne javlja na telefon, pa je pozvao vatrogasce da uđu u njegov stan u Romanijskoj ulici, gde je živeo sam. Odmah sam krenuo tamo - priča Temeljković.

Vatrogasci su se spustili preko krova i ušli u stan. Bojana su zatekli u postelji. Preminuo je u snu. Bio je u položaju kao da spava, pokriven, samo je rukama grčevito stegao pokrivač.

- Došla je Hitna pomoć. Ivanu su prvo dali tabletu, a hteli su da mu daju i injekciju za smirenje, ali je on odbio. Počela je da pristiže rodbina. Dogovarali smo se o sahrani. Ivan je samo ćutao. Bio je veliki emotivac, sve je uvek držao u sebi. U jednom trenutku, oko podneva, samo tri časa nakon Bojanove smrti, Ivan se, izlazeći iz sobe, samo srušio. Počeli smo da mu dajemo veštačko disanje, lekari su pokušavali da ga reanimiraju... Sve je bilo uzalud - od tuge za bratom mu je, naprosto, prepuklo srce. Čak su i lekari i sestre plakali... Rekli su kako ne bi mogli da mu pomognu ni da su bili tu kada je doživeo infarkt jer mu je srce bukvalno eksplodiralo u sekundi. Uveče smo svi završili u Hitnoj pomoći - priča Predrag.

On kaže da je Bojan imao povišeni pritisak, ali da je redovno uzimao lekove. Na insistiranje majke, i Ivan je bio nedavno kod kardiologa, gde su mu otkrili manji ožiljak na srcu koji je verovatno bio posledica nekog manjeg srčanog napada koji je prošao neosetno. Nije bilo potrebno da uzima terapiju. Braća Ivan i Bojan Golubović su 13. marta sahranjeni na Novom groblju u Nišu, jedan do drugoga.

„Deci smo rekli da su u bolnici"

Bojan nije bio oženjen, a za Ivanom su ostali supruga i dvojica sinova - od devet i osam godina. Još im nisu rekli da su ostali bez oca.

- Deca znaju samo da su tata i čika u bolnici i da su mnogo bolesni. Upalili su im kandilo da ozdrave što pre. Stariji sin, koji ima devet godina, rekao je da „ako jedan umre, umreće i drugi od tuge" - priča Predrag suznih očiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Braća umrla u razmaku od par sati

Izvor: S media, 16.Mar.2012

Rođena braća Bojan (41) i Ivan (42) Golubović, koji su preminuli u istom danu, bili su primer prave bratske ljubavi, koja se sve ređe sreće u ovo vreme otuđenosti i poremećenog moralnog sistema. Dok su mnoga braća u zavadi i ne retko i na sudu se "razračunavaju" zbog imovine, Bojan i Ivan su...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.