Dvoje bolesnih spaseno iz ljiških sela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje bolesnih spaseno iz ljiških sela

LJIG -

U ljiškim selima Brančić i Poljanice uspešno su spasene dve bolesne osobe, potvrđeno je danas agenciji Beta u Opštinskoj upravi u Ljigu.

N. M. (66) iz Brančića, koji živi sam, danima nije izlazio iz kuće, pa je bio životno ugrožen jer mu rodbina koja o njemu brine nije obezbedila hranu i ogrev.

Vatrogasci su ga izvukli iz sela, odvezli u ljiški Dom zdravlja, gde je primio infuziju i neophodnu terapiju, a potom je vraćen kući.

Opštinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čelnici su mu obezbedili ogrev i nešto namirnica, a vatrogasci su išli u Brančić kako bi N. M. nacepali i složili drva.

Iz Paležnice je jedna žena prevezena u valjevsku bolnicu, gde je hospitalizovana, a putari su uspeli da probiju i pojedine puteve na planini Rajac.

Kako je rečeno, putevi do nekih zaseoka još nisu očišćeni.

U mioničkoj opštini situacija je sada stabilna, rečeno je Beti u Opštinskoj upravi u Mionici.

Najkritičnije je bilo tokom akcije izvlačenja trudnice iz sela Gornji Lajkovac, u podnožju Maljena i Divčibara, koja se tu zadesila u gostima. Žena je na vreme evakuisana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.