Izvor: B92, 22.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva napada na policijske stanice u Prištini

Priština -- Dve istovremene eksplozije potresle su u noći sa petka na subout dve policijske stanice u Prištini, a povredjenih nije bilo. Od jačine eksplozija polupani su prozori na obe stanice, a uništeno je i najmanje jedno vozilo UNMIK-a. Iz Prištine izveštava novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić.

Portparol UNMIK policije Beri Flečer izjavio je Radiju B92, da je bezbednosna situacija u Prištini potpuno normalizovana posle bombaškog napada na dve policijske stanice i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su uklonjeni kontrolni punktovi u gradu koji su postavljeni u petak kasno uveče odmah posle incidenta. Situacija je normalizovana, istraga je još u toku, ali za sada nema nikakvih indicija da je u inciden umešana neka organizovana kriminalna grupa, rekao je Flečer i dodao da je posle incidenta kod policijske stanice broj 4, pronađena jedna neeksplodirana ručna bomba koja je potom uništena. On je rekao da je moguće da je samo jedna osoba učestvovala u ovom bombaškom napadu u kojem niko nije povređen. To može biti politički motivisan incident, ali može lako da bude u pitanju i reakcija nekog ogorčenog građanina, kome je, recimo, policija naplatila kaznu za prebrzu vožnju, rekao je Flečer. Neki prištinski dnevni listovi doveli su ovaj incident u vezu sa ratom u Iraku, ali zvaničnici međunarodne administracije upozoravaju da ne treba donositi ishitrene ocene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.