Izvor: B92, 26.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drumska: Nedeljković u bekstvu

Beograd -- Policija je obavestila Specijalni sud da je bivši finansijski direktor Puteva Srbije Miloš Nedeljković u bekstvu i da je za njim raspisana poternica, kaže sudija.

Predsednik sudskog veća koje sudi optuženima za udruživanje u takozvanu "drumsku mafiju" Vladimir Vučinić je, u nastavku suđenja grupi optuženoj da je zloupotrebom u naplati putarine oštetila državu za 6,5 miliona evra, rekao da je policija 21. maja sudu poslala dopis u kojem je navela da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bekstvu i bivši radnik Puteva Srbije Miroslav Klopanović.

Sudija Vučinić nije naveo razloge zbog kojih je raspisana potera za Milošem Nedeljkovićem, koji nije optužen kao član te grupe.

Nedeljkovićev brat Zoran Nedeljković, označen kao jedan od organizatora "drumske mafije", izvršio je samoubistvo u julu 2006. godine u zatvoru, gde je bio od maja te godine, kada je uhapšen.

"Policija je obavestila sud da je Nedeljković u bekstvu i da je za njim raspisana potraga i tako dalje, da ne navodim detalje... Nedeljković i Klopanović su potencijalni svedoci, njih dvojica su pominjani tokom suđenja i ovim putem ih pozivam da se jave sudu", rekao je Vučinić.

Policijski inspektor Saša Živanović rekao je 8. januara na suđenju "drumskoj mafiji" da taj slučaj za policiju nije završen i da policija ima "neka operativna saznanja".

Svedok Miodrag Jovanović, bivši zamenik šefa kontrole u Putevima Srbije, detaljno je, kako su ranije preneli mediji, prilikom saslušanja u policiji opisao način rada grupe, a Miloša Nedeljkovića je označio kao šefa.

Jovanović je svedočeći na suđenju tvrdio da mu je u policiji traženo da uskladi iskaz sa podacima kojima je raspolagao MUP što je inspektor Živanović odbacio kao netačno, rekavši da je Jovanović u policiji saslušan na sopstvenu inicijativu i da je saslušanju prisustvovao i tužilac.

Jovanović je u iskazu u policiji, koji je negirao na suđenju, ispričao da mu je optuženi Milan Jovetić rekao da su u nelegalnoj naplati putarine učestvovali i Zoran Nedeljković i Miroslav Klopanović, ali nije naveo koja su bila njihova zaduženja u grupi, rekavši da se u Putevima Srbije pričalo kako je njihova uloga da zastrašuju inkasante i održavaju disciplinu.

U nastavku suđenja kao dokaz izvedeni su presretnuti telefonski razgovori članova grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.