Dragan Antić negira vezu s ubistvom Pantića

Izvor: RTS, 19.Apr.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Antić negira vezu s ubistvom Pantića

Dragan Antić, obratio se pismom Komisiji za istraživanje ubistava novinara u kojem navodi da nema nikakva saznanja o ubistvu novinara Milana Pantića.

Komisija zatražila od Antića da nadležnim državnim institucijama dostavi eventualna saznanja o ubistvu Pantića juna 2001. godine, navodi se u saopštenju tog tela, prenosi Tanjug.

Antić u pismu dostavljenom Komisiji za istraživanje ubistava novinara tvrdi da je konstantno izložen lažnim optužbama u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa ubistvom Pantića, i da, budući da nema nikakva saznanja o tom predmetu, nije izvodljiva njegova saradnja sa policijom i tužilaštvom, kao ni njegovo svedočenje pred Komisijom.

Kako se navodi u saopštenju, Komisija je dopis Dragana Antića odmah po prijemu prosledila nadležnom tužilaštvu.

Komisija će u narednom periodu nastojati da u saradnji sa nadležnim institucijama Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke ostvari konkretne korake po ovom pitanju, kako bi ovaj pravac istrage ubistva Milana Pantića bio doveden do kraja", navodi se u saopštenju Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Mediji su do sada, pozivajući se na anonimne izvore, u vezu sa ubistvom Pantića dovodili Stanka Kojića Gezu (46), koji u Foči izdržava višedecenijsku zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina, bivšeg pripadnika Srpske dobrovoljačke garde Dragana Tešića, za kojeg se pretpostavlja da pod drugim identitetom živi u Nemačkoj, kao i Zorana Obrenovića.

Mediji su pisali da je na umešanost Kojića, Tešića i Obrenovića u ubistvo Pantića prošle godine policiji ukazao Jugoslav Petrušić, nekadašnji pripadnik grupe "Pauk" čiji su članovi bili osumnjičeni za špijunažu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.