Dosije o ubijenim novinarima

Izvor: Press, 19.Avg.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosije o ubijenim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je juče da na svom sajtu pokreće rubriku Dosije sa podacima o ubijenim novinarima i medijskim radnicima, kao i podacima o novinarima i novinarskim ekipama koje se vode kao nestale ili čije okolnosti smrti nisu rasvetljene, a radili su za srpske medije od 1991. godine Udruženje novinara će na svom sajtu www.uns.org.rs danas pokrenuti posebnu rubriku, dan uoči 21. avgusta, kada se obeležava 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od nestanka novinarske ekipe Radio Prištine kod Velike Hoče. Do danas se kao nestali vode Slavko Perinić i Đuro Slavuj, koji su krenuli na novinarski zadatak 21. avgusta 1998. godine.
Predstavnici UNS-a i porodica nestalih će u subotu, 21. avgusta, otići na mesto gde su poslednji put viđeni Perinić i Slavuj, na putu Velika Hoča - Orahovac na Kosovu i Metohiji. Na tom mestu će, navodi se u saopštenju, razviti transparent „Vratite nam naše kolege", sa tekstom napisanim na srpskom i albanskom jeziku. Slavuj i Perinić su tog 21. avgusta automobilom krenuli u selo Zočište, gde je Slavuj nameravao da napravi reportažu o pravoslavnom manastiru iz kojeg su, mesec dana ranije, teroristi oteli sedam monaha i jednu monahinju, a njihova sudbina još nije rasvetljena.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.