Dojavljivač lažne bombe pritvoren - zbog heroina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojavljivač lažne bombe pritvoren - zbog heroina

BEOGRAD - Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu odredio je pritvor Predragu Jeglici (32) iz Kačareva, koji se, pored sumnje da je nedavno uputio lažnu dojavu da je u Palati pravde podmetnuta bomba, tereti i zbog posedovanja opojne droge, izjavila je danas Tanjugu portparol tog suda Ivana Ramić.

Jeglica se tereti za krivično delo izazivanje panike, kao i za trgovinu drogom, pošto je prilikom hapšenja policija kod njega pronašla devet grama heroina.

On je osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je, u nameri da prijateljima odloži suđenje za razbojništvo, u petak 14. novembra, u 8.50 sati, sa svog mobilnog telefona uputio lažnu dojavu da je u Palati pravde podmetnuta bomba.

Danas dve evakuacije - tri dojave

Palata pravde u Beogradu danas je evakuisana dva puta i sva suđenja su prekinuta zbog čak tri anonimne dojave da je u toj zgradi podmetnuta bomba.

Sa današnje tri, ukupan broj anonimnih dojava u Palati pravde iznosi čak 55 od početka ove godine, a za sve se ispostavilo da su bile lažne.

Anonimne lažne dojave su nastavljene iako su otkrivenim učiniocima već izrečene dve presude sa zatvorskom kaznom.

Ni zatvor ne pomaže

Milena Ilić, koja je 20. februara uputila prvu lažnu dojavu o bombi na broj centrale Palate pravde, osuđena je prošle sedmice u Drugom opštinskom sudu u Beogradu na četiri meseca zatvora.

Branimir Jovanović, osuđen je početkom jula na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.