Đuraškoviću ukinut kućni pritvor

Izvor: B92, 03.Nov.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuraškoviću ukinut kućni pritvor

Beograd -- Specijalni sud u Beogradu ukinuo je kućni pritvor vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću, kome se sudi zbog optužbi da je oštetio FAM za oko 35 miliona evra.

Đuraškoviću je sud dozvolio da se u daljem toku postupka brani sa slobode, rekao je njegov advokat Zoran Ateljević.

Shodno toj odluci, Đuraškoviću je posle više od šest meseci skinuta elektronska narukvica, putem koje je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kontrolisala njegovo kretanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kućnom pritvoru.

Pre pet dana Apelacioni sud je usvojio žalbu Đuraškovićevih branilaca i ukinuo rešenje krivičnog vanpretresnog veća Specijalnog suda, kojim je Đuraškoviću 18. oktobra bila produžena mera zabrane napuštanja kuće i naložio mu da ponovo razmotri razloge za produženje te mere, rekao je Tanjugu jedan od njegovih advokata Zoran Ateljević.

Odlučujući ponovo, Specijalni sud je ukinuo meru zabrane napuštanja stana, napomenuo je Ateljević.

Đurašković je 18. aprila pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kom je proveo 11 meseci, koji mu je zamenjen kućnim pritvorom, a na nogu mu je stavljena elektronska narukvica.

On je 12. maja 2011. godine uhapšen zajedno sa saradnicima, a sudi im se zbog optužbi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili oko 18 miliona evra imovinske koristi Đuraškoviću i istovremeno oštetili Fabriku maziva FAM iz Kruševca za oko 35 miliona evra. Đurašković je negirao navode optužnice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milu Đuraškoviću ukinut kućni pritvor

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2012

Biznismenu je posle više od šest meseci skinuta elektronska narukvica, preko koje je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija kontrolisala njegovo kretanje u kućnom pritvoru

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.