Izvor: Blic, 12.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đubretarima 34 godine zbog silovanja devojke u Lominoj

Okružni sud u Beogradu osudio je danas trojicu bivših radnika "Gradske čistoće" na ukupno 34 godine zatvora, zbog toga što su 2002. na gradilištu u Lominoj ulici silovali dvadesetdvogodišnju devojku, koja je odmah potom preminula.



Azim Osmani (25) i Ivan Imeri (44) osuđeni su na po 12 godina zatvora zbog krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem, usled čega je nastupila smrt, dok je Predrag Matić (26) zbog istog dela osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Osuđenima je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

Ovo je treća presuda u tom predmetu, pošto je Vrhovni sud Srbije već dva puta ukidao presude Okružnog suda, koji je izricao istu visinu zatvorskih kazni.

Osmani, Imeri i Matić su 4. juna 2002. oko 3.30 časova na gradilištu u Lominoj ulici 42 silovali Marinu Petković, nakon čega je nesrećna devojka umrla od gušenja. Prethodno su ova trojica sa Petkovićevom popili litar votke ispred hotela "Moskva" na Terazijama, posle čega je ona ostala bez svesti. Đubretari su potom Petkovićevu stavili u kolica sa pijace i odneli je do napuštenog gradilišta, gde su je naizmenično silovali. Osmani i Matić su priznali da su imali odnos sa devojkom, s tim što je Osmani tvrdio da je ona bila svesna, a Matić da je bila hladna i da nije disala. Imeri je porekao delo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.