Devojčica: Mislila sam da će mi psi otkinuti nogu!

Izvor: Kurir, 03.Nov.2012, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica: Mislila sam da će mi psi otkinuti nogu!

Lajali su i krenuli prema meni. Učinilo mi se da samo hoće da se igraju, ali počeli su da me grizu i vuku, ispričala je za Kurir povređena Aleksandra S. (7)

VALJEVO - Je l’ sam ja to u košmaru?

- Vraćala sam se sama iz škole preko livade i iznenada čula glasan lavež. Okrenula sam se da vidim gde su psi i ugledala ih kako trče prema meni. Stala sam jer sam mislila da hoće da se igramo, ali oni su me oborili i počeli da me grizu po nogama! Vukli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su me i grebali po leđima. Mnogo sam se uplašila i počela da plačem, mislila sam da će mi otkinuti nogu...

Ovo je juče za Kurir ispričala sedmogodišnja Aleksandra S. iz Valjeva, koju je napao čopor pasa lutalica i izujedao je po celom telu! Devojčica ima desetine ujeda, kao i ogrebotine po leđima, nogama, rukama i iza uveta.

- Imam zavoje na nogama, pa ne mogu da vam pokažem ožiljke. Mnogo me je bolelo i curila mi je krv, ali sad me samo svrbi. Tata mi je rekao da je sklonio te kuce i da me više nikad neće ujesti - kaže devojčica, koja se od zadobijenih povreda oporavlja u valjevskoj dečjoj bolnici.

Aleksandru je iz čeljusti razjarenih zveri spasla kuma Nataša Tomić, koja živi u blizini.

- Kad sam čula lavež, izašla sam iz dvorišta i videla da je pet ogromnih pasa okružilo dete, koje je vrištalo: „Upomoć, upomoć!“ Počela sam da gađam životinje kamenjem, ali one nisu ispuštale Aleksandru iz čeljusti! Neprestano su režale... Vukle su je 30 metara i prava je sreća da je dete uopšte ostalo živo - kaže Nataša.

Aleksandru je od sigurne smrti spasao njen kumić Filip (10), koji je čuo galamu.

- Uzeo sam dve motke i njima udarao kučiće. Aleksandra je ležala pocepana i krvava.

Rekla mi je: „Šta je ovo? Je l’ sam ja sad u košmaru?“ - opisao je Filip.

Jasmina S., Aleksandrina majka, kaže da je njena ćerka pretrpela veliki šok.

- Srećom, sad se uspešno oporavlja. Suprug i ja ćemo podneti prijavu čim budemo sigurni da se Aleksandra potpuno oporavila - kaže Jasmina.

Milionske odštete

Iz gradskog budžeta u Valjevu godišnje se isplaćuju milionske odštete zbog ujeda pasa lutalica, potvrđeno je u gradskoj upravi. Za devet meseci 2012. isplaćeno je 4,6 miliona dinara, za 2011. isplaćeno je 6,5 miliona dinara, a u 2010. obeštećenja su iznosila 5,2 miliona dinara!

Jedini put do škole

Nataša Tomić kaže da je livada na kojoj su psi napali Aleksandru jedini put do OŠ „Desanka Maksimović“.

- Preko te livade idu sva deca iz valjevskog Novog naselja i mi smo pisali peticije da se taj put osvetli i da se napravi staza, ali niko nije reagovao - kaže Nataša.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Devojčica: Mislila sam da će mi psi otkinuti nogu!

Izvor: medio.rs, 03.Nov.2012

Lajali su i krenuli prema meni. Učinilo mi se da samo hoće da se igraju, ali počeli su da me grizu i vuku, ispričala je za Kurir povređena Aleksandra S. (7)

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.