Devojčica (2) se otrovala asepsolom, vaspitačica mislila da je voda!

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica (2) se otrovala asepsolom, vaspitačica mislila da je voda!

U predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj dete se otrovalo sredstvom za dezinfekciju, koje je bilo u flašici sa etiketom vode DVOGODIŠNjA devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u jaslicama kada je popila "asepsol"! Sredstvo za dezinfekciju je bilo u flašici sa etiketom vode, a srećom dete je na vreme stiglo kod lekara. Incident se dogodio u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kako piše Blic, misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dale flašicu da pije. Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA U POŽAREVCU: Devojčica umrla od trovanja? Ne znajući šta se događa sa detetom, iz vrtića su pozvali majku da dođe po nju. Majka je dete odmah odvela u Dom zdravlja u Rači, a odatle je dete transportovano u bolnicu u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčicu (2) napojila asepsolom!

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2019

Vaspitačica u obdaništu "Naša radost" opasnu tečnost, koja je bila u flašici za vodu, dala detetu. L. R. (2) u bolnici, ali je stabilno DVOIPOGODIŠNjA devojčica L. R. iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću asepsolom koji joj je dala vaspitačica, misleći da je voda....

Nastavak na Večernje novosti...

Vaspitačica greškom dala djevojčici da popije sredstvo za dezinfekciju

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2019, 08:52

KRAGUJEVAC - Dvogodišnja djevojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mjestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.