Demanti da su dostavljeni spisi tužilastvu Crne Gore

Izvor: S media, 21.Apr.2010, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demanti da su dostavljeni spisi tužilastvu Crne Gore

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević demantovao je danas navode da su spisi predmeta "Balkanski ratnik" dostavljeni Vrhovnom državnom tužilastvu Crne Gore.

Radisavljević je rekao da ne može da komentariše celu izjavu advokata Borivoja Borovića o spisima, jer je nije pročitao, ali da može da kaže da "nije tačno da su spisi dostavljeni" crnogorskom tužilaštvu.

Odluka o tome kako će se dalje postupati u predmetu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biće doneta nakon što optužnica stupi na pravnu snagu, rekao je specijalni tužilac Beti.

On je podsetio da posle podizanja optužnice postoji zakonom definisana procedura, postoji pravo na prigovor, i da se nikakve aktivnosti po pitanju saradnje i pravne pomoći ne sprovode pre stupanja optužnice na snagu.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić danas nije htela da komentariše tvrdnje advokata Borovića, koji zastupa dvojicu optuženih za šverc kokaina.

Podgorički "Dan" preneo je izjavu Borovića da mu je juče uručena optužnica protiv njegovih klijenata i da mu je potvrdjeno da su spisi dostavljeni crnogoroskom tužilaštvu.

Vrhovni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić rekla je agenciji Beta da ne želi da komentariše Borovićevu izjavu: "Kad mi budemo procenili da treba nešto saopštiti, to ćemo tada i učiniti, jedino to sada mogu reći".

Specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević 12. aprila je podigao optužnicu protiv Darka Šarića, rodom iz Pljevalja, i još 19 osoba koje su optužene za saučesništvo u krijumčarenju droge.

Šarić je optužen da je jedan od glavnih organizatora šverca droge.

Za njega se ranije tvrdilo da se nalazi u Crnoj Gori, ali je crnogorska Uprava policije to više puta demantovala, navodeći da se nalazi "u jednoj evropskoj zemlji".

Optužnicom je obuhvaćen i Goran Soković iz Crne Gore, a u istrazi je bio osumnjičen i Dejan Šekularaca, takodje državljanin Crne Gore.

Crnogorska policija njih dvojicu je privela 5. februara, ali su pušteni posle policijskog zadržavanja od 96 sati jer nisu mogli da budu izručeni pošto su državljani Crne Gore.

Srpsko tužilaštvo je tada odbilo da Podgorici dostavi dokaze kojima bi bila potkrepljena krivična prijava protiv te dvojice crnogorskih državljana, pre nego što se okonča istraga.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Tužilac demantuje da su dostavljeni spisi

Izvor: NaDlanu.com, 21.Apr.2010

BEOGRAD, 21. aprila 2010. (Beta) - Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević demantovao je u sredu navode da su spisi predmeta "Balkanski ratnik" dostavljeni Vrhovnom državnom tužilastvu Crne Gore. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.