Delibašiću produžen pritvor

Izvor: RTS, 04.Mar.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delibašiću produžen pritvor

Osnovni sud u Mitrovici produžio pritvor Dragoljubu Delibašiću za dva meseca. Pretpretresni sudija utvrdio da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi Delibašić mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten.

Pretpretresni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici produžio je pritvor Dragoljubu Delibašiću za dva meseca, javlja dopisnik RTS-a.

Sudija je utvrdio da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi osumnjičeni mogao da utiče na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svedoke ukoliko bi bio pušten, saopšteno je iz Euleksa.

Pretpretresni sudija smatra da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi Delibašiću mogle da budu izrečene.

Sudija je produženje pritvora odredio na zahtev Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK).

Sudski pritvor je prvobitno odredio Osnovni sud u Mitrovici, nakon hapšenja Delibašića 4. februara, 2014.

Delibašić je osumnjičen za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, kao i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.