Deca ukrala automobil, povređeno deset osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca ukrala automobil, povređeno deset osoba

BEOGRAD - Na zrenjaninskom putu u Kotežu, u sudaru dva automobila povređeno je deset osoba, od kojih je njih sedmoro teško, rečeno je danas agenciji Beta u ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Nezgoda u kojoj su se sudarili automobil marke "zastava 101" kojim je upravljao nepoznati maloletnik i "folksvagen polo" dogodila se sinoć u 20.15, a povređeno je osam maloletnika uzrasta od sedam do 12 godina.

U Urgentnom centru agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rečeno da je maloletniku koji je vozio "zastavu" polomljena potkolenica, kao i da su svi povređeni zbrinuti.

Pojedini mediji prenose da se nezgoda desila pošto je "zastava" prešla u suprotnu traku i direktno udarila u "polo", kao i da su od jačine udara smrskana oba automobila.

U "polu", koji su posle nesreće vatrogasci razvlačili da bi izvukli povređene, nalazio se bračni par sa četvoro maloletne dece.

Mediji nezvanično prenose i da je "zastava" koja je izazvala nezgodu ukradena na obližnjoj pijaci pošto su dečaci pronašli ključ u bravi automobila i rešili da se provozaju.

Prema zakonu, dete uzrasta do 14 godina nije krivično i prekršajno odgovorno i ukoliko izvrši krivično delo za to odgovaraju roditelji jer nisu vršili nadzor nad detetom, rečeno je agenciji u MUP-u.

Za konkretan slučaj postoji i odgovornost vlasnika automobila ako je dozvolio da vozilom upravlja osoba koja nema dozvolu za to, ali i u slučaju da vlasnik automobila to nije dozvolio postoji blaži oblik njegove odgovornosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.