Deca pronašla bombu u školskom dvorištu

Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pronašla bombu u školskom dvorištu

Igrajući se u školskom dvorištu OŠ „Aleksa Dejović” iz Sevojna, grupa mlađih osnovaca iz ovog naselja prekjuče je pronašla ručnu bombu „kašikaru” i odmah pozvala policiju.



Sedam-osam učenika trećeg razreda OŠ „Aleksa Dejović” bezbrižno se dobacivalo teniskom lopticom, sve dok ona nije pala u obližnje žbunje. U potrazi za loptom jedan od mališana razgrnuo je rastinje i otkrio da se u njemu krije bomba.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Naš drugar koji je otišao po lopticu odjednom je povikao - bomba. Oprezno smo prišli predmetu koji nam je on pokazivao, na trenutak čak i pomislili da je u pitanju krompir, ali kada smo spazili da je za tu stvar prikačen prsten zaključili smo da se radi o bombi. Otrčali smo u policijsku stanicu i ispričali šta smo pronašli - kaže za „Blic” O. M., devetogodišnjak koji se prekjuče zatekao u školskom dvorištu.

Policajci su ubzro izašli na lice mesta, utvrdili da se zaista radi o bombi i obezbedili lice mesta. „Kašikara” će, potvrđeno nam je u užičkoj policiji, uz nadzor policije ostati pedesetak metara daleko od školske zgrade do srede, kada se očekuje dolazak specijalizovane jedinice Ministarstva odbrane koja će odneti i deaktivirati napravu.

Zarđala „košuljica” ručne defanzivne bombe M-52 navodi na pretpostavku da je ona bila zakopana u zemlji i da ju je najverovatnije iskopao bager prošle godine kada je ovuda trasiran gasovod.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.