Sutra glasanje u inostranstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2012, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra glasanje u inostranstvu

BEOGRAD -

Birači upisani u posebne evidencije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće sutra na parlamentarnim izborima i izborima za predsednika Srbije.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održavaju se u nedelju, ali je Republička izborna komisija odlučila da se u te tri zemlje glasa dan ranije, od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

U inostranstvu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se glasati na ukupno 38 biračkih mesta u 22 države.

Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj glasaće se 6. maja.

Na ovogodišnjim izborima, po prvi put, biće otvoreno onoliko biračkih mesta u inostranstvu koliko je građana izrazilo želju da glasa podnošenjem pismenog zahteva u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u inostranstvu.

Na predsedničkim izborima učestvuje 12 kandidata: Zoran Stanković, (Ujedinjeni regioni Srbije), Vladan Glišić (Grupa građana Dveri), Boris Tadić (Izbor za bolji život), Vojislav Koštunica (Demokratska stranka Srbije), Zoran Dragišić (Grupa građana Pokret radnika i seljaka), Jadranka Šešelj (Srpska radikalna stranka), Muamer Zukorlić (Grupa građana), Danica Grujičić (Socijademokratski savez), Ivica Dačić (SPS-PUPS-JS), Čedomir Jovanović (koalicija Preokret), Ištvan Pastor (Savez vojvođanskih Mađara) i Tomislav Nikolić (Srpska napredna stranka).

Za ulazak u parlament 6. maja boriće se izborne liste:

1. "Izbor za bolji život - Boris Tadić";

2. "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj";

3. "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić";

4. "Čedomir Jovanović - Preokret";

5. "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić";

6. "Demokratska stranka Srbije - “ Vojislav Koštunica";

7. "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS";

8. "Dveri - za život Srbije";

9. "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor";

10. "Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić";

11. "Stranka demokratske akcije Sandžaka - “ dr Sulejman Ugljanin";

12. "Pokret radnika i seljaka";

13. "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković";

14. "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir

Elfić";

15. "Koalicija Albanaca preševske doline";

16. "Crnogorska partija – Nenad Stevović";

17. "Komunistička partija - Josip Broz";

18. "Nijedan od ponuđenih odgovora".
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glasanje u inostranstvu u 22 zemlje

Izvor: B92, 04.Maj.2012

Beograd -- Građani koji će iz inostranstva glasati na parlamentarnim i predsedničkim izborima, koji se održavaju 6. maja u Srbiji, glasaće tog dana ili dan ranije 5 maja...U inostranstvu će se glasati na ukupno 38 biračkih mesta u 22 države. Birači upisani u posebne evidencije u Velikoj Britaniji,...

Nastavak na B92...

Sutra počinje glasanje u dijaspori

Izvor: Akter, 04.Maj.2012

Građani Srbije koje žive u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji sutra će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima

Nastavak na Akter...

U nedelju i ponedeljak lokalni izbori u Italiji

Izvor: Blic, 05.Maj.2012, 01:45

U Italiji se ovog vikenda održavaju lokalni izbori, mahom u manjim mestima, koji će biti detaljno praćeni kao pokazatelji nezadovoljstva oštrim merama štednje tehnokratske vlade Marija Montija. Ovo su prvi izbori otkada je Mario Monti u novembru preuzeo vladu s glavnim programom sprovođenja oštrih...

Nastavak na Blic...

Danas glasanje u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2012

BEOGRAD -..Građani Srbije koje žive u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima, dok će birači upisani u posebne evidencije u drugim zemljama sveta glasati, kad i Srbija, 6. maja...Za glasanje u inostranstvu na predsedničkim i parlamentarnim izborima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.