Dačić: Nema bojazni da Ulemek može da pobegne

Izvor: Studio B, 17.Sep.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema bojazni da Ulemek može da pobegne

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku nema bojazni da Milorad Ulemek Legija i ostali osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za ostala ubistva mogu da organizuju bekstvo iz zatvora u koji su premešteni.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da policija nije nadležna da obezbeđuje unutrašnjost zatvora, već njihovu okolinu i da se MUP nije bavio istragom slučaja pronalaska detonatora u Ulemekovoj ćeliji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Beogradski mediji juče su objavili da su u Ulemekovoj ćelini pronađena dva detonatora i da je planirao bekstvo iz zatvora pomoću plastičnog eksploziva, što je potvrdilo i Ministarstvo pravde.

Upitan da li je policija imala saznanja o tome da Ulemek priprema bekstvo, Dačić je rekao da je bilo različitih informacija proteklih meseci, ali da misli da je to apsolutno nemoguće izvesti.

On je rekao i da su specijalne policijske jedinice učestvovale u transportu Ulemeka i ostalih osuđenika iz Centralnog zatvora u Beogradu do zatvora u Požarevcu.

Za obezbeđenje unutrašnjosti zatvora nadležni su Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i Ministarstvo pravde, rekao je ministar i naveo da će MUP sprovesti istragu, ako to od njega bude zatraženo.

"Što se tiče spoljnog dela, do sada nije bilo nikakvih problema, a po zahtevu Ministarstva pravde policija će obaviti sve ostale istražne radnje. Do sada se MUP nije bavio tom temom", kazao je Dačić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

File odao priznanje MUP-u

Izvor: RTV Pink, 17.Sep.2010

. . . Evropski komesar za proširenje Štefan File istakao je danas da je Ministarstvo unutrašnih poslova napravilo veliki pomak u ispunjavanju standarda za evropske integracije Srbije, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjh poslova Ivica Dačić. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.