Da li je Tijana Jurić prva Đurićeva žrtva

Izvor: Politika, 25.Avg.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Tijana Jurić prva Đurićeva žrtva

On je pre sedam godina pred svedocima u diskoteci „Odiseja” u Bajmoku maltretirao K. V. iz Mišićeva.– Postoje indicije o još dva slučaja napada na devojke iz Novog Sada i Alekse Šantića

Subotica – Tijana Jurić (15) iz Subotice nije jedina devojčica koju je Dragan Đurić fizički napao. On je, pre sedam godina, u diskoteci „Odiseja” u Bajmoku fizički nasrnuo na K. V. iz Mišićeva, a njenom prijatelju i sugrađaninu M. T., koji je pokušao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odbrani, razbio je pivsku flašu o glavu. Tadašnji opštinski tužilac je po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv Đurića, a po završetku istrage protiv njega je vođen sudski postupak. Prema nezvaničnim informacijama, izrečena mu je novčana kazna.

– S obzirom na to da smo V. i ja iz istog mesta, izlazili smo zajedno. Pre sedam godina, kada se to dogodilo, ona je imala 15, a ja 18 godina. Toga dana je V. s drugaricom otišla u bajmočku diskoteku „Odiseja”, a ja sam sa svojim društvom seo u kafić „Brazil”. U neko doba, V. mi je poslala poruku da dođem u diskoteku jer ima problem. Kada sam došao, video sam kako je Đurić napada i povlači je za odeću. Prišao sam mu, rekao da ostavi V. na miru, posle čega smo se ona i ja povukli u jedan ćošak. Nije prestajao da je povlači i nije joj dozvolio da ode. Povlačio ju je za ruku – ispričao je M. T. za „Politiku”.

Đurićeva „igra” nije prestajala. Kada god bi se V. i M. povukli i sklonili se, Đurić je dolazio do njih i nastavljao da maltretira devojku. U jednom trenutku,mladića je polio čašom piva.

– Odreagovao sam, gurnuvši ga. S obzirom na to da je bio krupan kao i sada, lako me je savladao i počeo da me tuče. Udario me je pivskom flašom u glavu od čega i danas imam tri ožiljka na licu. Ubrzo su reagovali izbacivači i policija. Nisam tada protiv njega podneo krivičnu prijavu jer mi je tetka, koja inače radi sudu, objasnila da sam zadobio lake telesne povrede, da bih se „razvlačio” po sudu godinama. Međutim, tužilac je protiv njega pokrenuo postupak po službenoj dužnosti – seća se mladić.

U to vreme, koliko je M. poznato, Đurić je već imao dve uslovne osude. Na prvih nekoliko glavnih pretresa koji su održani po podizanju optužnice zbog incidenta u bajmočkoj diskoteci, Đurić se nije pojavio. Objašnjenje suda je bilo „da ga nisu našli”.

– Kada se pojavio u sudnici, bio je izuzetno bezobrazan, „mrtav hladan”, kao da se ništa nije desilo. Na suočavanju je sudska straža morala da nas razdvoji u dva različita ćoška sudnice. Nije smeo da me pogleda u oči. Ponašao se bahato u sudnici. Lagao je da me nije udario flašom, a na kraju je izmislio i da su mu ukrao jaknu i da je to bio povod za incident u diskoteci. Inače, gosti „Odiseje”, koji su bili prisutni, ispričali su da V. nije bila jedina devojčica koju je maltretirao te večeri – priča M.

Prema priči ovog mladića, u bajmočku „Odiseju” izlazili su uglavnom mladi između 15 i 18 godina, a Đurić je imao desetak više. Iako mu je od tog događaja bio zabranjen ulazak u lokalnu diskoteku, Đurić nije mario za to. Svaki put kada bi došao, scenario bi bio isti: Đurić bi pio pivo, provocirao prisutne, a onda, uglavnom posle intervencije obezbeđenja diskoteke – otišao.

Ukoliko bude potrebno, M. T. će o ovome svedočiti i u postupku protiv Đurića, koji je osumnjičen za ubistvo Tijane Jurić.

Prema rečima Igora Jurića, oca nastradale devojčice Tijane, osim ovog, on ima saznanja o još dva, kada je Đurić pokušao da napadne devojke. Rečje o jednoj devojčici iz Alekse Šantića, mesta u kojem je Đurić rođen i gde je živeo. U drugom slučaju, reč je o devojčici koja živi u Novom Sadu.

– O ovim svedočenjima nisam još obavestio tužioca, ali mislim da javnost mora da zna za ove detalje. Pročitao sam zapisnike sa Đurićevog saslušanja u policiji. Iako sam se psihički dobro pripremio za to, ono što sam pročitao je, najblaže rečeno, strašno. Zato sam u obavezi prema Tijani da ponudim sve dokaze koji bi doprineli da bude osuđen na 40 godina zatvora. Ona je njega bukvalno molila da prestane. Reći da je zlikovac je malo – kaže Igor Jurić.

-------------------------------------------------------------

Tabloid plaća Đurićevog advokata?

Porodica Jurić je, pre dva dana, dobila informacije da angažovanje Đurićevog advokata Viktora Gostiljca plaća „neko iz nekih novina”, ali da s konkretnim podacima ne želi da izlazi u javnost dok ne nađe relevantne dokaze za to.

– Ljudi koji su veoma bliski policiji i vlasti su nam rekli da jedne novine finansiraju odbranu osumnjičenog za ubistvo moje ćerke. Da li je to zarad efikasnijeg informisanja samog slučaja, ne ulazim u to. Mogu da kažem da je to veoma pouzdan izvor. S informacijama o kojim je novinama tačno reč izaći ću kada budem potpuno siguran u to. Siguran sam i da Srbija neće oprostiti tim ljudima, niti tim novinama – kaže za „Politiku” Igor Jurić.

On kaže i da je, čitajući zapisnika sa Đurićevog saslušanja u policiji, zaključio da je osumnjičenom bilo svejedno hoći li imati branioca.

– Đurić je prvu izjavu dao u tri sata te noći kada je Tijana pronađena. Rekao je da nema para, nema advokata... Drugu izjavu je dao u 16.55 sati istog dana i njegovo saslušanje je trajalo do 18.20. Tada je imao advokata koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Rekao je na tom saslušanju da mu ne treba advokat, da nema para i da advokat bude tu ako mora. On je bukvalno tokom sva četiri saslušanja izjavio da nema para, da mu je u redu da ima advokata po službenoj dužnosti. Odjedanput se pojavljuje skupi advokat iz Beograda. Nije problem da Đurić ima advokata, ali način na koji je došao do njega za mene je potpuno sumnjiv i zbog toga sam „potegao” ovu priču – navodi otac nastradale devojke.

-------------------------------------------------------------

Istraga

U nastavku istrage, prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi da budu saslušana još četiri svedoka. Svoje iskaze treba da da osoba koja je pronašla Tijanin mobilni telefon, osoba koja je bila pre ili posle ubistva sa osumnjičenim Đurićem i devojčica s kojom je Tijana krenula sa Sportskog centra Rata i s kojom je došla gotovo do kuće.

Osumnjičeni Dragan Đurić i dalje se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici na veštačenju.

Miroslava Derikonjić

objavljeno: 25.08.2014.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.