DNK analiza potvrdila - torba je Karadžićeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK analiza potvrdila - torba je Karadžićeva

BEOGRAD - Advokat bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, Svetozar Vujačić izjavio je danas da su DNK analize koje je uradio MUP Srbije potvrdile da torba sa laptopom i disketama, koja je pronađena 11. avgusta na Batajničkom drumu, pripada njegovom branjeniku.

"DNK analizama, koje je uradilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, na nesumnjiv način je utvrđeno da torba sa stvarima pronađena na Batajničkom drumu pripada Radovanu Karadžiću", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vujačić Tanjugu.

Objasnivši da je danas u 12 časova na poziv MUP-a Srbije otišao u njihove prostorije da preuzme stvari, Vujačić je objasnio da laptop i diskete nije uzeo jer, kako je rekao, stručnjak koga je angažovala odbrana, iz tehničkih razloga nije bio u mogućnosti da izvrši proveru pomenutih stvari.

Karadžićev advokat je najavio da će laptop i 55 disketa od MUP-a preuzeti sutra.

Torba, za koju se sumnja da je vlasništvo Radovana Karadžića, u kojoj su se nalazili laptop, 55 disketa, članci iz novina i dve knjige, pronađena je u ponedeljak 11. avgusta na Batajničkom drumu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.